Van Pinxton naar Thirteen

Wie nieuws wil schrijven over horeca gaat best om de 2 weken naar Mechelen. Neemt plaats in de buurt van de Vismarkt en er valt altijd iets te rapen. Zo hebben de uitbaters van restaurant Merad, de familie Demir, op die Vismarkt hun oog laten vallen op het pand van bar & bistro Pintxos.

Westerse Turken
De broers Ken en Tom Bekaert lieten nog maar pas weten dat ze na zes jaar stoppen met Pinxtos of er was een overnemer voor hun pand aan de Nauwstraat. De familie Demir verbouwt de horecazaak volledig en opent er voor de zomer Thirteen, een bar-restaurant met wereldkeuken én live muziek van deejays. Al tien jaar laten Burhan Demir en zijn vrouw Dilara Mechelen kennis maken met Turkse specialiteiten met een westerse knipoog.

Meer vis
In hun nieuwe zaak willen ze een wauw-gevoel creëren met een nieuw concept voor Mechelen. Het gebouw en de ligging biedt volgens de toekomstige uitbaters een kans die ze niet aan hun neus konden laten voorbij gaan. Vroeger hadden Burhan en zijn vrouw Dilara hun zaak in de stationsbuurt, maar een kleine drie jaar terug openden ze restaurant Merad aan de Vismarkt. Het werd er meteen veel drukker en er kwamen nieuwe klanten. Met de nieuwe zaak op het oog zullen ze in Merad nog meer de kaart trekken van restaurant. Het menu zal uitgebreid worden met nog meer visgerechten. Daarvoor werd een chef-kok aangetrokken die gespecialiseerd is in vis. Echt Turks klinkt het niet maar de naamgeving van het plein vraagt wel om meer vis.

Wereldkeuken
Het succes van Merad overtuigde het paar om op de Vismarkt nog een tweede zaak te openen: Thirteen. Na de verbouwingen moet de nieuwe zaak een ‘kitchen bar’ zijn. Veel kleur en speciale lichteffecten. Ook met het menu wil Thirteen verrassen, dat zich zal profileren als een restaurant met wereldkeuken én live muziek. Geen copy paste dus van de bestaande Merad. Invloeden van verschillende keukens uit de wereldatlas combineren met een moderne twist, dat is de opdracht die de nieuwe chef kok meekrijgt.

Cocktails en muziek
Niet allen de cocktails die zullen geserveerd worden krijgen het nodige show effect mee, ook de muzikale omkadering wordt er één om naar uit te kijken. Met muziek willen ze ook voor sfeer zorgen. Op vrijdag- en zaterdagavond zullen er deejays te gast zijn terwijl er af en toe zal ook een saxofonist voor live muziek zal zorgen. Bedoeling is de zaak te kunnen openen bij de eerste zomerse zonnestralen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*