'Van Ongevalle' cocktailbar in Brugge

foto: rr

Wie de naam Van Ongevalle laat vallen weet het, het draait om cocktails. Van Ongevalle dat zijn cocktails van vader die zijn eigen infuses maakt over dochter Hannah die via de media en haar cocktailboeken bekend raakte tot de ganse familie die eigenlijk helemaal in de ban is van cocktails.

De prijzen die de ‘Clan’ Van Ongevalle de laatste jaren verzamelde in nationale en internationale cocktailwedstrijden zijn niet in drie zinnen samen te vatten. Ran Van Ongevalle en vriendin Janah Van Cleven openen volgende maand in Brugge hun cocktailabar ‘Palo Cortado’. Het is niet de eerste keer dat het duo zijn oog laat vallen op Brugge. Drie jaar terug waren al concrete plannen maar die moesten dan door omstandigheden afgevoerd worden. ‘Alsof het toen zo moest zijn’ verklaart Ran.

Ran Van Ongevalle

In mei 2017 won Ran Van Ongevalle de BACARDÍ Legacy Wereldcocktail-competitie . Na de overwinning met zijn cocktail Clarita zei Ran: “ Het voelt alsof ik mijn familie met deze overwinning respecteer.” zei Ran toen na afloop. Toch bleef hij met beide voeten op de grond. ‘Ik wil nog veel bijleren’, was zijn visie. Tijdens een wereldse rondreis deed hij inspiratie op maar de reis en zijn kennis van cocktails bracht hem uiteindelijk in de één van de beste cocktailbars ter wereld Artesian in Londen. Nu dus naar Brugge.

Droombar

“Palo Cortado zal ónze kijk op onze droombar zijn, waarin elk klein detail serieus wordt genomen. Van de muziek tot de service en van de uitstekende kwaliteit van drankjes tot de algehele look and feel van het concept”, zegt het koppel. “We hebben meer inspiratie en creativiteit dan ooit. We zijn dan ook helemaal klaar om onze eigen plek te openen. In ons hoofd wordt het een creatieve plek waar gezelligheid en gastvrijheid centraal staan. De cocktails zullen daarbij op wereldniveau zijn.” Het koppel zal ook uitsluitend met verse producten werken en kweekt die ook zelf. Hét bewijs dat ze met elk detail bezig zijn, is de muziek die zal afgespeeld worden in de zaak. “We zijn al zes maanden bezig met het verzamelen van onze playlist. Het moet volledig kloppen en passen in het kader”, glimlacht Ran. Maar die filosofie zijn we al de familie Van Ongevalle gewoon. De popup-bar komt in het Hof de Plezance, een onderdeel van De Republiek in de Sint-Jakobsstraat in Brugge. De naam verwijst naar de mysterieuze sherry die ook regelmatig zal terugkomen in de cocktails.