Van hier maar ELDERS

Elders is de naam van een nieuw restaurant op het Gentse Edmond Van Beverenplein. De naam verwijst naar het feit dat het nu eens geen nieuwe horecazaak is in het centrum maar ‘elders’ op een niet zo populaire plaats voor Gentenaars.

Horeca ervaring
Drie jaar terug kwamen Tom Pauwelyn en Romy Deconinck in de buurt wonen en van de stoere verhalen over bendes, drugs en andere onfrisse praktijken hebben ze weinig last. “In het centrum, aan de andere kant van het water, weten ze niet dat er lang grote kuis is gehouden rond het Van Beverenplein en dat er ook heel wat nieuwe vredelievende personen zijn komen wonen” klinkt het. Pauwelyn en Deconinck hebben heel wat horeca-ervaring. Deconinck is na haar studies schilderkunst in de horeca gerold en vond er haar passie in. Pauwelyn volgde een opleiding aan Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Hij werkte onder andere in Table d‘Amis in Kortrijk en Superette in Gent. Samen hebben ze allebei vier jaar in Alberte gewerkt op de Dendermondsesteenweg waarna het tijd werd voor een eigen zaak.

Geen doorsnee
Van de Dendermondsesteenweg naar het Van Beverenplein het klinkt als een verschrikking voor veel Gentenaars. Toch is het net op Gent en de ruime omgeving dat het jonge koppel aanvankelijk mikt. Dat moet ook wel want van de toeristen zullen ze het in de eerste plaats niet moeten hebben. Er wordt dan ook geen doorsnee brasserie keuken geserveerd zoals er al 13 in een dozijn zijn in het centrum. Bovendien vullen ze een leegte op in de buurt, die hoofdzakelijk cafés telt.

Brunch, lunch of diner
Het pand met zijn opvallende blauwe gevel werd opgedeeld in twee delen. Wie voor het diner gaat kan dat doen, het liefst op reservatie, in Parijse bistro stijl achteraan de zaak. Er is zelfs mogelijkheid om op de eerste rij te zitten, bijna op het werkblad van de keuken. Vooraan is het bargedeelte daar kan iets gedronken worden en wordt ook de lunch met keuze uit een twee-of driegangenmenu geserveerd. Tijdens de zondagse markt gaan de deuren al om 9 uur open voor een koffie met bijhorende koek. Daarna volgen brunchgerechten eventueel met oesters tot een aperoke in de late namiddag.

Eigen pasta
Bij de samenstelling van de kaart kijkt Pauwelyn graag naar wat de lokale landelijke producenten, volgens het seizoen aan te bieden hebben. Het aanbod op de kaart kan daardoor zeer snel wisselen. Eén vaste waarde zal er echter steeds op blijven een pasta gerecht. Want alle pasta wordt in de open keuken zelf bereid. Voor bepaalde vis en vleesgerechten staat er een barbecue klaar terwijl de vaak sublieme afwerking met de nodige verse kruiden zorgt voor de rest.

1 Comment

  1. Ik ben 73 en heb nog nooit een orval gedronken aan 7euro.
    Dit is afschuwelijk mij niet meer gezien en als al dat chique wil doen dan kies maar
    een andere bestemming.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*