Van der Valk Hotel Antwerpen bouwt aan de toekomst

Van der Valk Hotel Antwerpen gaat flink uitbreiden. Door de aankoop van het naastgelegen gebouw, breidt Van der Valk haar capaciteit uit met 32 extra kamers en 10 extra vergaderzalen. De gasten van Van der Valk kunnen vanaf dit voorjaar gebruik maken van de nieuwe faciliteiten.

In het nieuwe pand komen, verdeeld over twee verdiepingen, 23 zalen. Dat is een flinke toename in capaciteit, op dit moment beschikt Van der Valk Hotel Antwerpen over 13 zalen. De grootste zaal kan tot maximaal 210 personen ontvangen. Op de 8ste verdieping van het hotel worden de bestaande zalen vervangen door hotelkamers, na de totaalrenovatie van de kamers zal het aantal van 205 naar 237 gaan. Op 2 januari 2019 start de verbouwing van het nieuwe pand, waar tot voor kort EY nog kantoor hield, die tot medio april/mei gaan duren. Doordat de verbouwing plaatsvindt in het naastgelegen gebouw, wordt de overlast voor de gasten tot een minimum beperkt.

De afgelopen jaren is Van der Valk Hotel Antwerpen druk bezig geweest met het renoveren van het in december 2015 overgenomen Scandic hotel. Willem en Danielle Polman, 4de generatie Van der Valk, runnen het hotel en in oktober 2016 openden zij het restaurant Bistro Stiel.  Daar bleef het niet bij, de gehele begane grond kreeg een make-over, er zijn drie nieuwe liften geplaatst, de kamers kregen nieuwe bedden en tv’s, dit alles om het comfort van de gasten te verhogen.