Van Bistro naar Restaurant Julien

Terwijl velen, ja zelfs vakmensen, het onderscheid niet meer kunnen maken tussen een eetgelegenheid, brasserie, restaurant, bistro, gastro-bar of wat dan ook kiest Davy Devlieghere resoluut voor een naamsverandering. Bistro Julien wordt Restaurant Julien.

Een kleine vier jaar na de start van hun gastronomisch avontuur achten chef Davy Devlieghere en zijn vriendin Marie-Julie Haeck de tijd rijp om de naam ‘bistro’ te laten varen en te vervangen door ‘restaurant’. Wat dan wel het verschil mag zijn? Chef Devlieghere probeert het kluwen van namen maar vooral de perceptie bij het grote publiek samen te vatten: “Bij de start konden de klanten alleen maar à la carte bestellen. De kaart was bij wijze van spreken een verzameling van wat op de krijtborden zou staan in een echte bistro”, vertelt chef Davy. “Daarbij was het ene deel van de kaart klassiek, in het andere deel konden de klanten proeven van de klassiekers van morgen. Maar steeds meer klanten vroegen naar een menu. Om aan de vraag te voldoen werd na een jaar een viergangenmenu op de kaart geplaatst.” Die zet was meteen populair, maar de jonge chef had (en heeft) nog veel meer ideeën die hij wilde uitwerken. “Omdat ik mijn inspiratie niet kwijt kon in vier gangen, hebben we daarom ook een vijf -en zelfs zesgangendiner geïntroduceerd. Dat dekt eigenlijk niet meer de lading van een bistro. Daarom hebben we besloten om voortaan als Restaurant Julien verder te gaan. “

Degustatiemenu
Bij restaurant Julien aan de Grote Baan 6 te Lievegem (Lovendegem) prijkt vanaf heden op de kaart een degustatiemenu dat te verkrijgen is in vier, vijf of zes gangen. De lunchformule blijft ook bestaan maar is enkel nog te verkrijgen in drie gangen. Daarnaast is er nog een heel beperkte kleine kaart. Om het niveau van de menu’s op te krikken werd de capaciteit van 50 terug gebracht naar 35 zitplaatsen.

Totaalplaatje
Om alles bij alles te laten passen kwam er ook nieuwe, stijlvolle kledij voor het personeel. Verder werd er geïnvesteerd in nieuw porselein, nieuwe menukaarten en tafel aankleding. Enkele opvallende maar klassevolle kunstwerken doen het voormalig karakter enigszins vergeten zonder op de format knop te duwen. Al die veranderingen passen perfect bij de toekomstperspectieven die het ambitieus koppel voor ogen heeft.

Foto by Bistro Julien

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*