Vakwedstrijd “Beste Grootkeukenkok van België 2019- 2020”

De tweejaarlijkse wedstrijd “Beste Grootkeukenkok van België” wordt georganiseerd door de ‘ Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks ’   (V.V.G.). Iedere Belgische kok (m/v), tewerkgesteld in een Belgische grootkeuken, kan hieraan deelnemen. De wedstrijd verloopt in het Nederlands en in het Frans (naar keuze van de deelnemer).

Doelstelling is het opwaarderen van de cateringsector in het algemeen en het promoten van het beroep van grootkeukenkok in het bijzonder, ook bij het grote publiek.

Opdracht voor deze wedstrijd is een eigen creatie van een “feestmenu” voor gemeenschapskeuken (klassiekers in een modern jasje) met 3 gangen en dat met volgende basisingrediënten: voorgerecht op basis van wijting – hoofdgerecht: arme bereiding met varkensvlees – nagerecht op basis van sabayon. De grondstoffenkostprijs van het totale menu moet +/- € 8,00 bedragen. De samenstelling en de bereidingswijze moet beantwoorden aan de vereisten van een gezond en evenwichtig voedingspatroon.

De kandidaten dienen begin september schriftelijk een eigen creatie van een feestmenu voor te stellen, dat in normale omstandigheden in een grootkeuken, voor een grote groep verbruikers kan bereid worden.

De 5 best gerangschikte kandidaten worden weerhouden en bereiden zelf hun voorgesteld menu in een speciaal daartoe ontworpen demokeuken op de vakbeurs Horeca Expo te Gent (hal 8), op dinsdag 19 november 2019.

De officiële deelnemingsformulieren dienen aangevraagd te worden aan de Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks, t.a.v. Dhr. Kris Vandenhende, Balgerhoeke 64, 9900 Eeklo (GSM 0472/85.02.81, mail kris.vandenhende@UGent.be) of worden gedownload via de website van de provinciale verenigingen, waar ook dit reglement terug te vinden is.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*