Vakbeurs Horecava in Amsterdam

Horecava is al meer dan 65 jaar dé Nederlandse horecabeurs waar vakmensen in de wereld van eten, drinken en buitenshuis slapen elkaar kunnen ontmoeten. De beurs is meer dan een aaneenschakeling van informatie- of verkoopstanden. Het is een vierdaags belevingsmoment met een propvol programma dat amper in 4 dagen af te werken is. Alle thema’s uit de horeca komen op de beursvloer aan bod zij het met de nodige omkadering.

TrendLab
Voor wie wil inspelen op het veranderde consumentengedrag, en kennis wil maken met de trends in de wereld van buitenhuis eten, drinken en slapen is het TrendLAB een niet te missen trefpunt. Op het innovatieplatform staan ontmoetingen binnen de hospitality & foodservice branche centraal. In het Start-upLAB staan tientallen bekende en onbekende start-ups die nieuwe initiatieven, producten en diensten presenteren. Van nieuwe smaken voor de vegan borrelgerechten tot slimme technologische oplossingen. Op de interactieve PersoneelsHUB vind je alles omtrent personeel. Van het uitzetten van een goede vacature tot het selecteren, boeien en binden van medewerkers.

Food Markt
Bij de Food Markt komen verschillende trends aan bod zoals lokale productie, voedselverspilling en plantaardige voeding. Met een steeds grotere bewustwording van gezonde voeding en een steeds grotere groep flexi- en vegetariërs en veganisten is dit wellicht een must. Daarnaast kan je er ontdekken hoe je zorgt voor duurzaamheidswinst en kostenbesparing door efficiënter gebruik te maken van grondstoffen en zo ook nog eens minder voedsel te verspillen.

Coffee Concepts Markt
Coffee Concepts Markt is hét kennispodium op het gebied van koffie en alles daar omheen. Zo maken horecaondernemers, branchegenoten, ambachtslieden zoals barista’s, branders, thee sommeliers, bartenders, koks, brouwers, enz. kennis met elkaar en delen er hun kennis. De geur van vers gebakken brood, pas gebrande koffiebonen, kleurige theesoorten en zoete lekkernijen… (Nieuwe) exotische theesoorten, transparantie, fair trade, ambacht, nieuwe granen en coldbrew koffie zijn een greep uit de vele trends en ontwikkelingen rondom warme dranken, bakkerij en patisserie.

Craft Beer Street
Bij Craft Beer Street maakt de bezoeker kennis met een divers aanbod aan ambachtelijke, vernieuwende en bovenal smaakvolle bieren. Zo wordt men meegenomen in de veranderende en innovatieve wereld van speciaal-, craft- en alcoholvrije bieren. Via workshops, demonstraties en tastings kunnen nieuwe smaakcombinaties en technieken ontdekt worden.

Bellavita
Een 3 daagse beurs binnen Horecava: dat is Bellavita. Bellavita Expo is de toonaangevende vakbeurs gewijd aan de promotie van Italiaanse voedings- en drankenbedrijven in de wereld, georganiseerd in samenwerking met de belangrijkste Italiaanse vakbeurzen – Cibus en Vinitaly – als onderdeel van de Horecava in Hal 13 van RAI Amsterdam van 9 t/m 11 januari 2023. Naast het enorme aanbod hoogwaardige producten, zullen bezoekers de kans krijgen om een aantal masterclasses, kookdemonstraties en proeverijen te volgen in de Bellavita Food & Wine Academy, dankzij de samenwerking met de Federazione Italiana Cuochi (de Italiaanse Vereniging van Professionele Chefs) in Nederland.

Awards en wedstrijden
Tijdens de opening van Horecava 2023 worden de winnaars van de Horecava Innovation Award bekend gemaakt. Ieder jaar schrijven deelnemers zich in voor verschillende categorieën, waarbij alle inzendingen kans maken op de Duurzaamheid Award Karel de Vos. Consumenten beoordelen dan weer welke bedrijven de beste foodservice bieden gebaseerd op aspecten als sfeer, prijs-kwaliteit en gastvrijheid. Ook aan wedstrijden geen gebrek tijdens deze vakbeurs. Er zijn de Nederlandse Kampioenschappen voor het lekkerste broodje, de lekkerste burger, de lekkerste vegan burger, de beste loaded fries, het pizza bakken en de lekkerste pasta. Verder zijn er cocktailwedstrijden, een competitie rond de lekkerste pannenkoek, de Gouden Hanos koksmust, cocktailwedstrijden, enz…. .

Praktisch
Horecava vindt plaats van 9 t/m 12 januari 2023 in RAI Amsterdam aan het Europaplein. De openingsuren zijn van 10u tot 18u. Horecava is alleen toegankelijk voor vakbezoekers. De minimum leeftijd is 18 jaar. Ook kinderen onder begeleiding en baby’s zijn niet toegestaan. Info: www.horecava.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*