V-kafee: zomerbar pakt uit met 100 % vegan aanbod

Binnenkort worden de strandstoelen weer vanonder het stof gehaald bij de ‘pop up’ van het Vijverkafee in Diepenbeek. Dan kan men twee maanden smullen van heerlijke gerechten aan de foodtrucks en in de boomhut van ‘Moules & Poules’, ‘Mok en Koek’, ‘Pasta-Pizza’ of Barbecue in een idyllische tuin.

De initiatiefnemers Bart en Tiene Claes pakken dit keer uit met een zéér verrassende blikvanger: een honderd procent vegan food- & drinkzone zorgt voor extra beleving. Hiervoor slaan ze de handen in elkaar met ‘Lento Hasselt’, de winnaar van de Belgian Vegan Award 2018 voor beste restaurant in België. Yolan Bamps en Tekla Vancleynenbreugel bewijzen dat vegan lekker en bourgondisch hand in hand gaan. “Dit is geen hype, maar een heuse horecatrend. Bijna 2 miljoen Belgen gaan veggie of flexitariër. Daarom gaan wij voor een exclusieve hotspot van een half voetbalveld groot in een parkomgeving met aangepast meubilair en een duurzame 100 procent vegan kaart. Het concept is een primeur voor de Euregio en zelfs ver daarbuiten.  We brengen streetfood met invloeden van over heel de wereld. Denk aan een soort pitabroodje met tipping als portobello, humus en gegrilde groenten, maar ook zgn. ‘vegan kip’. Voor de populaire albondiga’s hebben we een heerlijk veganistisch alternatief. We steken de BBQ in een veggie jasje en voorzien plantaardige vanille-ijsjes. Daarbij serveren we lekkere biowijnen en bio-biertjes. Ons doel is jong en oud op een toegankelijke manier kennis te laten maken met veganisme. Daarbij tonen we aan dat duurzaam, gezond en ethisch verantwoord perfect samengaat met lekker eten. Op zondag zorgen we voor picknickmanden, met een dekentje, waardoor het extra gezellig wordt in het gras. Regenweer ? Ook daar is aan gedacht. Dan verhuizen we naar een grote serre.”

Praktisch: vanaf 26 juni tot 31 augustus Vijverkafee Zomerbar en V-kafee, domein ’t Driessent, Kapelstraat 70, 3590 Diepenbeek, www.vijverkafee.be – open op woe-, do- vrij- en zondag. Zondag vanaf 9.30 uur tot middernacht, de andere dagen vanaf 16 uur. Gratis parking en toegang.

Op de foto: Tekla Vancleynenbreugel en Yolan Bamps ( Lento) samen met Bart en Tiene Claes (Vijverkafee)

Tekst en foto’s: Jempi Welkenhuyzen