Urban Crop Solutions en Lano stellen hun projecten voor bij Huis Van Wonterghem

Het keukenteam van Huis Van Wonterghem ging in zee met het research programma van Urban Crop Solutions waar ze mee helpen aan de ontwikkeling van een project om optimaal kruiden te kunnen kweken in de FarmFlex-container (Vertical Farming).

Het is een ecologisch sterk geavanceerd systeem want er komt geen water kijken tijdens het hele doorloopproces. Dankzij de container kan je waar ook ter wereld om het even welk gewas  telen.

Dit resulteerde in het idee om mee te dingen in diverse ruimtevaartresearchprogramma’s van NASA waarbij testen worden uitgevoerd met kruiden voor een eventuele missie naar Mars, en dat samen met diverse onderzoekinstellingen. Er werd geëxperimenteerd om ook zaden te kweken en te reproduceren in deze geconditioneerde omgeving wat hen een partnership opleverde in het Mars Mission Program.

Lano legt het eerste Smart Strand Forever Clean-tapijt bij Huis Van Wonterghem.

Lano sloot enkele jaren geleden een deal met het Amerikaanse Mohawk (de nummer één wereldwijd in vloerbekleding)  om hun Smart Strand aanbod te produceren en te commercialiseren in Europa. Smart  Strand tapijt  is uniek in zijn soort : het is niet alleen het meest onderhoudsvriendelijk tapijt, het is ook het enige tapijt dat tegelijk sterk én zacht is en geschikt is voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.  

Het nieuwe tapijt wordt  voor het eerst gemaakt op de Lano-site in Harelbeke en is  voorzien van een gepatenteerde Nanoloc-technologie die resulteert in een uitzonderlijk duurzaam en zacht tapijt met innoverende vezels die geen vuil opnemen. Als pilootproject voor de Horeca werd Domein Maelstede tijdens de krokusvakantie volledig uitgerust met deze Forever Clean Tapijt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*