Ukiyo kookt Frans-Japanees te Stekene

Eind januari opende in Stekene restaurant Ukiyo. De naam verwijst naar de Japanse term voor het bestaande verlaten en alle zintuigen openstellen voor iets nieuw. De broers Bodi en Timothy de Munck serveren hun gasten Franse gerechten geserveerd met een Japanse toets, maar ook omgekeerd.

Oude pastorie
De oude pastorij in aan de Polenlaan, in het centrum van Stekene, kwam in 2018 leeg te staan na het vertrek van de laatste pastoor. Daarop besloot het gemeentebestuur om het gebouw een tweede leven te geven als horecazaak. Er werd een concessie vrijgegeven en die ging naar de broers De Munck voor een periode van 27 jaar. Voor de broers, afkomstig uit Stekene is het hun tweede horeca-avontuur. Tot voor kort baatten ze restaurant Den Burtman in het Nederlandse Kloosterzande uit. Maar de jonge twintigers waren op zoek naar een grotere locatie. Dat die gevonden werd op een unieke locatie, in een prachtig gebouw, in hun eigen gemeente schept alleen maar positieve vooruitzichten. Zonder aan het karakter en de authenticiteit te raken werd het gebouw binnen volledig gestript. Er kwam een cocktailbar, een vergaderzaal, een B&B en uiteraard het restaurant met open keuken waar veertig mensen kunnen genieten van een niet alledaagse culinaire belevenis.

Keuken
De familiale wortels van de broers hebben tentakels die van Spanje langs Frankrijk en Polen tot in Indonesië lopen. Bodi studeerde af aan Ter Groene Poorte als kok-sommelier en deed reeds heel wat ervaring op in Japanse keukens. Timothy brengt zijn kennis en inzicht over handelswetenschappen mee naar het nieuwe restaurant. De broers omschrijven hun uniek concept als een fine dining gastronomisch restaurant met een Frans-Japanse fusionkeuken. Daar waar mogelijk maken ze heel veel gebruik van verse lokale producten. Bij de verschillende gangen van het diner komt de chef steeds aan tafel uitleg geven over het gerecht. Daardoor willen ze elke klant een unieke culinaire ervaring bezorgen. Maar natuurlijk noch meer door de gerechten. Met wilde zeebaars op edamame crème, palmkool en courgette bloem of entrecôte Txogitxu met koji,king oyster, bimi en flespompoen is de trend alvast aangegeven. Voor tijdens of na een maaltijd kan je de wereld van sake leren kennen of genieten van één van de wijnen van het wijndomein Valke Vleug.

Meer dan
Het volledig gerenoveerde gebouw omvat ook een cocktailbar. In die lounge ruimte (het voormalige koetshuis, kunnen ook niet restaurantklanten op vrijdag en zaterdag terecht voor een cocktail met bijpassende fingerfood. Boven het restaurant zijn er tevens vier gastenkamers ingericht. Hiermee kunnen ze de toeristische troeven van de gemeente en het Waasland verder ondersteunen. Maar ook zakenmensen kunnen van de kamers eventueel gebruik maken want er is ook een vergaderzaal met alle moderne faciliteiten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*