Uitstel of afstel?

Daags voor de officiële persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad verklaarde Open Vld- vicepremier Alexander De Croo in De Ochtend op Radio 1 dat een heropstart een marathon wordt voor ons allemaal, maar in de horeca wordt het absoluut niet eenvoudig. Zijn woorden werden nog maar eens bevestigd op de meer dan stuntelige persconferentie van 24 april. Om het eenvoudig te houden……

Wat horeca betreft worden de echte beslissingen uitgesteld tot eind mei/begin juni, waarin dan zal bevestigd worden indien en voor wie 8 juni de openingsdatum wordt. Misschien en wellicht dat dan de restaurants weer open mogen. Pas later, op een nog te bepalen datum de cafés. Onder welke voorwaarden en richtlijnen dat allemaal zal gebeuren is nog zeer onduidelijk. Over kleinere evenementen, straatfeesten, braderijen, enz. die ook voor de horeca, inclusief cateraars een impact hebben, zal de beslissing medegedeeld worden op een nog niet gekende datum. Zeker nu de onzekerheid voor veel zaakvoerders nog groter is moet er ook volgens Horeca Vlaanderen verder nagedacht worden over bijkomende steunmaatregelen. Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen hoopt de komende weken te kunnen invullen met constructieve gesprekken in functie van bijkomende steunmaatregelen. Gehoopt wordt tegen half mei een plan en vooruitzicht te hebben voor alle horecabedrijven,  van frituur over café, restaurant, dancing of feestzaal langs cateraar tot hotel en b&b.  Zo zouden zij die eventueel mogen opengaan de nodige voorbereidingen kunnen treffen. Ook een aantal verenigingen hebben via Open Brieven aan de Regering de problemen van de horeca toegelicht.

JAVE

ad

1 Comment

  1. Als een zaak mag openen met een halve capaciteit,
    is er te weinig rendement en dus niet rendabel. Dan begint pas de miserie.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*