Uitbreiding voor Lodge Hotel Heverlee

Het toerisme in Vlaanderen zit in een constante groei. In het bijzonder steden en hun omgeving trekken steeds meer toeristen aan. Zo ook in Leuven en omstreken. Vooral de vraag naar familiekamers zit in de lift.

Daar willen zij bij The Lodge Groep op inspelen door acht nieuwe familiekamers te bouwen op de site aan het Kantineplein in Heverlee (Leuven). “Er is veel vraag naar familiekamers”, vertelt algemeen directeur Dieter Peters van Hotels The Lodge Group. “Dit aantal kamers komt bovenop de 25 kamers die we nu al in de aanbieding hebben. Ons totaal aantal kamers zal toenemen tot 33 stuks.” De overheid wil dat Vlaams-Brabant verder uitgroeit tot een aantrekkelijke toeristische bestemming voor families uit de hele wereld.

Thuis

The Lodge-Group staat voor sfeervol, eigentijds logeren in historische gebouwen en vaak is daar een gezellige brasserie aan verbonden. Een succesformule, want de groep bestaat momenteel uit acht brasseries, negen hotels en een feestzaal locatie voornamelijk gelegen in Vlaams Brabant en Limburg. “Het idee is héél eenvoudig: een thuis (ver) van huis waar gezelligheid primeert. Dit ongedwongen karakter overheerst in al The Lodge-brasseries en hotels waar eigenheid en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Geen koele, trendy design inrichting, maar smaakvol en warmhartig met respect voor het karakter van het gebouw”, aldus nog Peters.

Investering

Voor de realisatie van de acht extra familiekamers op de site in Heverlee kan The Lodge Group rekenen op financiële steun van de Vlaamse overheid. Minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) trekt 37.163 euro voor het project. De kamers zullen klaar zijn tegen begin 2020. Met het project is een investering van 750.000 euro gemoeid. Bij De Lodge Group werken momenteel 350 personeelsleden. De vestigingen van de groep zijn gelegen in Leuven, Diest, Aarschot, Vilvoorde, Tervuren, Heusden-Zolder en Hasselt.