Uitbreiding voor a&o hotels-hostels

a&o, Europa’s grootste budget hostelketen, kijkt terug op een bewogen jaar. De Berlijnse keten, die dit jaar 20 jaar bestaat, heeft ondanks de wereldwijde pandemie toch nog 2,5 miljoen overnachtingen gerealiseerd; een daling van ongeveer 50% ten opzichte van 2019.

Budget
De a & o-keten werd in 2000 opgericht door Oliver Winter (CEO tot op heden) en Michael Kluge (gepensioneerd 2016). Het bedrijf begon met de droom om een ​​paar hotels in Berlijn te runnen. Tot op de dag van vandaag is a & o de grootste particuliere hostelketen in Europa met 39 huizen in 23 steden. Het hotelgedeelte biedt comfortabele kamers tegen redelijke prijzen, het moderne hostelgedeelte biedt gasten de mogelijkheid om slechts de prijs voor één bed te betalen in een aantrekkelijke ambiance met internationale flair.

Digitalisering
Oprichter en CEO Oliver Winter, had het jubileumjaar anders voor ogen. Maar de 200.000 alternatieve overnachtingen door projecten zoals Emergency Beds, hebben een deel van de corona-gerelateerde omzetdaling goed gemaakt. De samenwerking met steden, gemeenten en maatschappelijke instellingen heeft gezorgd voor het creëren van nieuwe vraag en creatieve alternatieve overnachtingen, zoals vervangingen voor thuiskantoren of oplossingen voor langdurig verblijf. De pandemie heeft ook gezorgd voor versnelde digitalisering. Al voor de crisis werd 50 procent van de boekingen online gedaan en het doel is om dat te laten stijgen naar 70 procent tegen het einde van 2021. De incheckzuilen en digitale kamersleutels – die via een app te bedienen zijn – worden eind volgend jaar op meer locaties aangeboden. Het online inchecken is al bij 80 procent van de vestigingen mogelijk. Nieuwe services zoals de Social Distancing Experts of nieuwe functies zoals de hygiëne-experts, bleken een groot succes.

Nieuwe perspectieven
Winter ziet de toekomst rooskleurig in en de groeiplannen van het bedrijf zijn juist versneld in plaats van aangepast; a&o verwacht voor eind 2023 in totaal vijftig locaties verspreid door Europa te hebben. Momenteel zijn er 39 hostels in 23 Europese steden verdeeld over acht landen. De keten groeit voortdurend – zelfs afgelopen jaar: zo werden Warschau en Boedapest aan het portfolio toegevoegd en werd de tweede vestiging in Kopenhagen geopend. Voor de komende jaren staan Florence en Heidelberg al op de planning.

foto:a&o

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*