Uitbating Landgoed Kasteel Altembrouck opnieuw failliet

Het zit Kasteel Altembrouck in Voeren niet mee. De rechtbank van Tongeren heeft de uitbating van het hotel en feestzalencomplex opnieuw failliet verklaard. Het landgoed en het kasteel worden momenteel gerenoveerd.

Het landgoed Altembrouck kent een roerige geschiedenis. In 1994 van vorige eeuw kocht zakenman Wim Claessen de idyllische buitenplaats op. Hij opende er een hotel en conferentieoord. Ook startte hij er een fokkerij van Wagyu runderen.

In 2013 ging het bedrijf achter het landgoed over kop. Het geheel werd verkocht aan Readen, firma van de gebroeders Steenbergen. Na een verhaal rond witwaspraktijken ging Altembrouck in 2018 opnieuw op de fles. Er kwam een doorstart via exploitant Saillant Hotels. Dit is een groep met een vijftal hotels in het Nederlandse Zuid-Limburg. Saillant had grootse plannen met het kasteel en wilde er een echte ‘high end’ locatie van maken.  Denk aan een uitbreiding met 18 hotelkamers, een SPA en zwembad.  Echter begin vorig jaar gaf Saillant de hotelketen de exploitatie in handen van investeerder Brava Holding.  En die doet nu het licht uit.  “ Het landgoed wordt verder door de holding gerenoveerd, “ heet het, “ maar de uitbating is failliet. Als reden wordt corona aangestipt. Er kwamen geen inkomsten meer binnen.” (JWL)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*