Uitbater restaurant Adelientje in Oostende overleden na val

Chris Boucquez, uitbater van visrestaurant Adelientje op het Vissersplein, is op 52- jarige leeftijd overleden door een val van een trap. De bekende viskok laat een echtgenote en drie jonge kinderen na.

Chris Boucquez was de graag geziene uitbater van restaurant Adelientje op het Vissersplein in Oostende. Het eethuis stond bekend als het meest authentieke visrestaurant van Oostende. Het was hét restaurant om verse garnaalkroktetten te eten.

Adelientje

Het gebouw waar Adelientje in gevestigd is, dateert van 1912. In het begin was er een groentenwinkel in gevestigd. De legendarische cafébazin Adelientje hield er later een café en gaf er haar naam aan. Het café was vooral de stamkroeg van vissers, die dagelijks aan Adeline vroegen om hun zelf gevangen vis klaar te maken. Vandaar dat Adelientje in de jaren ‘50 besloot om haar café om te vormen tot een restaurant. De dochter van Adelientje baatte de zaak uit tot de ouders van Chris Boucquez het restaurant in 1970 overnamen. Chris nam Adelientje op zijn beurt over in 2006 na het overlijden van zijn vader.

Noodlot

Chris Boucquez was een chef in hart en nieren en maakt bijvoorbeeld zijn garnaalkroketten ’s nachts nadat iedereen reeds vertrokken was. Dat was die bewuste zaterdagavond niet anders. Zondagmorgen vond zijn echtgenote hem onderaan de trap, nadat ze thuis kwam van haar werk als nachtverpleegster. Hulp kon niet meer baten. Het noodlot had toegeslagen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*