Ugly Duckling in Knokke

Wie in en rond Knokke de naam Van Ongevalle laat vallen, die weet het al, dit moet te maken hebben met eten en drinken. Dit keer pakt vader, patriarch, Jan Van Ongevalle niet uit met de honderdste cocktail op rij maar met de realisatie van één van zijn dromen. Een eigen restaurant.

Culinaire creaties
Donderdag 18 juni opende het restaurant Ugly Duckling aan de Lippenslaan 98. Dat is ruim drie maanden later dan voorzien maar één of ander virus zorgde voor die kleine vertraging. Die vrijgekomen tijd gebruikte de ondernemer om de oorspronkelijke plannen iets bij te sturen en eigenhandig de verbouwingen aan te vatten. Het resultaat is een knap donkergroen decor en een gezellig restaurant dat zich naadloos in twee opsplitst. Er is plaats voor de niet alledaagse, zeer verfijnde en verrassende tapas waarbij net zoals op de restaurantkaart de streekproducten van de polder-landbouwer of de aanwezigheid van het zilte zeewater niet wordt vergeten. In het nieuwe restaurant komen zowel echte lekkerbekken als fans van een easy-going sfeertje aan hun trekken.
Volgens de creatieve, meestal culinair onorthodoxe invallen van de chef worden de kaarten regelmatig aangepast evenals de bijhorende (cocktail) dranken. Vla van Damse geitenkaas, carpaccio van gekruide, gekleurde tomaten met de hand gepelde noordzeegarnalen of een uitgerafelde tiramisu met een kroketje van kletskop en een chocolade eendje het zijn maar een paar voorbeelden van de openingskaart.

Passie
Van Ongevalle(Jan, want er zijn er nog in de horeca) behaalde al begin de jaren 80 zijn koksdiploma aan de hoteschool te Koksijde. Hoewel hij en zijn familie voornamelijk aan cocktails geassocieerd worden bleef koken zijn passie. Toen zijn broer Jo in het voorjaar besliste om met pensioen te gaan, liet de kok-cocktailontwerper de kans niet onbenut om op het schitterende pand van restaurant Cézanne, zijn zinnen te zetten. In normale tijden beschikt de nieuwe zaak over 60 couverts binnen en een terras langs de Lippenslaan. In deze tijden biedt de Ugly Duckling plaats aan 27 mensen en slechts enkele klanten op het terras. Maar ook hier wordt gehoopt op betere tijden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*