Tweesterrenrestaurant Château du Mylord zoekt overnemer

Château du Mylord in Ellezelles zoekt overnemer. Chef Jean-Baptiste Thomaes is ondertussen 64 en wil het kalmer aan doen. Zo lang er geen overnemer is gevonden, blijft het  tweesterrenrestaurant verder draaien als van oudsher.

Jean-Baptiste Thomaes begon in 1981 in Ellezelles met restaurant Château du Mylord, dat ondertussen twee sterren in de Michelingids heeft verworven. De chefkok staat dus reeds 42 jaren achter het fornuis. Maar de jongste tijd kampt Jean-Baptiste Thomaes met gezondheidsproblemen aan de rug. Het wordt voor hem tijd om er mee te stoppen.

Investeerder

De chef had gehoopt dat iemand van zijn team de zaak zou overnemen, maar de huidige economische toestand en de hoge personeels- en energiekosten schrikken de potentiële kandidaten af. Daarom is Jean-Baptiste Thomaes eerder op zoek naar een investeerder in plaats van een chef. Het is de bedoeling dat het sterke 18-koppige team zijn werk in het restaurant blijft verderzetten.

De tweesterren die het restaurant vandaag heeft, kunnen voorlopig wel niet behouden blijven. Die zijn immers gelinkt aan een chef, niet aan een restaurant.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*