Tweesterren restaurant ‘La Source’ heet voortaan ‘Ralf Berendsen’

Sinds La Butte aux Bois recent in nieuwe handen kwam, is het een en al bedrijvigheid in het Limburgse vijf sterren resorthotel. Zo kan chef Ralf Berendsen vanaf nu zijn kunnen tonen in een vernieuwd restaurant dat voortaan zijn eigen naam ‘Ralf Berendsen’ draagt. Nieuwe eigenaar Jochen Leën en Ralf Berendsen hebben hiermee een nieuwe verbintenis met lange termijnperspectief beklonken. Tijdens de weekends serveert hij alvast een voorproefje.

Met de naamsverandering en interieurwijziging tonen de nieuwe eigenaars Jochen Leën en Rüdiger Pohl hun ambitie. Restaurant La Source (** Michelin en 17/20 Gault&Millau) dat heropent onder de naam van Ralf Berendsen, vormt onderdeel van hun breed en divers vernieuwingsproject dat andere accenten zal leggen. De gelauwerde chef, sinds 2011 actief in La Butte aux Bois, mocht recent een volledig nieuwe keuken inwijden. Het interieur van het restaurant is aangepast en er komt een nieuwe aperitiefruimte cq bar. En dat alles, met uitzicht op de ruime tuin. De wijnkelder werd vernieuwd en sluit voortaan transparant aan op het restaurant waar maître Ylja Berends en sommelier David Aerts voor een gestroomlijnde dienst zorgen.

Als sneakpreview wordt er in maart en april reeds proef gedraaid rond de nieuwe kaart en kan men op vrijdag en zaterdag  genieten van het zesgangen menu. Dat gebeurt helemaal coronaproof in het nieuwe hotelgedeelte. In de 20 luxekamers creëert directeur Yannick Bouts dezelfde sfeer als in het restaurant. “ De borden worden op voldoende afstand afgewerkt en op een buffetje aan elke kamerdeur gebracht, waar de gasten zelf hun bord kunnen nemen, “ luidt het.

Voorsmaakje

“Het is leuk om stilaan naar de nakende heropening van de horeca toe te werken, “ aldus eigenaar Jochen Leën. Gasten kunnen zelfs, mits vooraf te reserveren, genieten van het zwembad en de massages in de Spa Retreat La Forèt, zo blijkt.  Maar ook wandelen en fietsen in het aansluitend Nationaal Park Kempen-Maasland hoort tot de mogelijkheden.

Het ‘Ralf Berendsen Boutique Diner’ start elke vrijdag – en zaterdagavond om 19 uur. Voor een zesgangen diner met aperitief, koffie en water, plus overnachting met luxe ontbijtmand betaal je 500 euro per persoon.  Dat lijkt op het eerste gezicht een stevig bedrag, maar men mag niet vergeten dat je tafelt in een twee-sterren restaurant, overnacht in een vijfsterren superior hotel en je kan gedeelte toegang krijgt tot de SPA-faciliteiten.  “ De eerste avond was al meteen uitverkocht”, zegt Yannick Bouts, “ En toen moest onze mail nog vertrekken naar de klanten.”

Tekst: Jempi Welkenhuyzen – Foto: Domaine La Butte aux Bois

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*