Twee sterren restaurant La Source wint World Culinary Award

Domaine La Butte aux Bois en hun sterrenrestaurant La Source in Neerharen bij Lanaken hebben zopas de World Culinary Award gewonnen. Deze onderscheiding viert de uitmuntendheid in de culinaire industrie en wil de sector in deze onzekere tijd  een hart onder de riem steken.

World Culinary Awards is het zusterevenement van World Travel Awards, een onderdeel van World Media and Events Ltd, met basis in Londen.  Volgens Rina van Staden, directeur bij de organisatie vertegenwoordigt La Butte aux Bois het allerbeste van het beste in de culinaire wereld.  “ Men heeft in de sector allemaal een opmerkelijke veerkracht getoond in een jaar van ongekende uitdagingen, “ luidt het.

“ Dit is wereldniveau. We kregen al felicitaties uit alle hoeken van Europa”, zegt directeur Yannick Bouts. “ Naast het Hof van Cleve staan en winnen van  een zware concurrent als bv hotel Steigenberger Wiltcher’s in Brussel is de bevestiging dat we met chef Ralf Berendsen en maître Ylja Berends echt op topniveau draaien. En dat eigenlijk in zo korte tijd. Berendsen haalde immers zes jaar geleden pas zijn eerste Michelinster, heeft er nu al twee…”

Een opsteker ook voor nieuwe eigenaar Jochen Leën. “ Het is een sterk signaal naar de sector. De inspecteurs komen steeds incognito. Dit gaat een groot effect hebben van zodra we het restaurant weer mogen openen”, luidt het.

Domaine La Butte aux Bois bevindt zich vanaf nu in goed gezelschap. Immers Dubai staat omschreven als World’s Bes Culinary Destination, het ‘Intercontinental Danang Sun Peninsula Resort’ in Vietnam kreeg de fzelbegeerde titel van ‘World’s Best Fine Dining Hotel Restaurant’, terwijl de haute cuisine geïnspireerd door de zee en de bergen  Mirazur aan de Franse Rivièra de onderscheiding ‘ World’s Best Restaurant’ aan de wand mag hangen.

Korter bij huis, werden de restaurants ‘Bon Bon’ (St.Pieters-Woluwe) en ‘The Jane’ (Antwerpen) genomineerd, naast de hotelrestaurants ‘Dukes’ (Hotel Dukes Palace Brugge) en Loui Bar & Restaurant (Steigenberger Wiltcher’s Brussel), Le Manoir de Lébioles (Spa) en Bocconi (Hotel Amigo Brussel) (JW)

Op de foto: Ralf Berendsen, Ilya Berends en Yannick Bouts

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*