Twee nieuwe ‘Place’s to Beer’

Nog dit jaar wil ondernemer Peter De Clerck twee nieuwe bierconcept café’s openen. De opening van ‘Bier Central’ in Brussel staat voor de eerst komende weken op de planning terwijl de verbouwingen op de Grote Markt van Mechelen aan de gang zijn.

Vatenmaker
Het verhaal achter Bier Central zou terug gaan tot het Antwerps café ’t Central van vatenmaker Robert ’Bob’ Brasseur aan de Keyserlei. Na tal van omzwervingen kwam het café in handen van Peter De Clerck die er in 2012 een verhaal van bier rond brouwde… . Eerder tekende hij ook al voor The Duke of Antwerp en Kelly’s Irish Pub te Antwerpen. Een virus zorgde voor een vertraging van de expansie drang, maar nu zijn Brussel en Mechelen volledig klaar om bierliefhebbers te ontvangen.

33 vaten
33 bieren van het vat en 333 (Belgische) bieren op fles dat is het idee van de Bier Central zaken. Naast de bieren staan er op de kaart ook enkele gerechten die soms met één van de bieren klaargemaakt zijn. Tijdens het seizoen waren er mosselen met St Hubertus, of Stoofvlees met bruin bier. Verder staan op de kaart onder meer balletjes in tomatensaus, Gentse waterzooi, vol-au-vent en een resem kleine snacks. Net zoals de drankenkaart is de eetkaart in alle zaken dezelfde waarbij alles aangestuurd vanuit een centrale keuken in Antwerpen.

Brussel en Mechelen
In Brussel komt Bier Central Brussels aan de Anspachlaan 37 waar voorheen Food Corner zat. Met zijn Brusselse zaak wil De Clerck geenszins de concurrentie aangaan met de vaste waarden op de Grote Markt maar wel toegankelijker zijn voor een ruimer publiek dan zij die alleen maar naar Brussel afzakken voor de Grote Markt. In Mechelen zal het wel op de Grote Markt te doen zijn. Op de plaats waar vroeger De Met zat wordt Bier Central opgestart in samenwerking met brouwerij het Anker die eigenaar is van het gebouw. In alle zaken probeert men de sfeer van een bruine kroeg op te roepen. Maar die typische gezelligheid gaat wel verloren in de grootsheid en het ietwat overdreven commercieel karakter. Niet tegenstaande slaagt De Clerck er in om plaatselijke bieren uit Gent ook in Antwerpen te verkopen en typische Mechelse bieren te promoten in Brussel. In alle zaken is ook een bijdehandse beer encyclopedia te koop die voor binnen en buitenlandse bezoekers een leidraad moet zijn doorheen het Belgisch bierlandschap. Daarbij wordt een grote bocht gemaakt rond de over gecommercialiseerde pils bieren. Alhoewel van commerce gesproken….. . Brugge, Hasselt en eventueel Genk staan op het lijstje als volgende locaties om nog place’s to beer te openen.
Foto: biercentral.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*