Twee Belgische sterrenrestaurants geven er dit najaar de brui aan

In oktober doeken twee Belgische restaurants met een Michelinster hun zaal op. Het gaat om Restaurant Het Land in Berlaar en Restaurant Ter Leepe in Zedelgem.

Het Land

Steven Bes en Mira Dermeerleer startten in 1994 in Lier een restaurant op onder de naam Het Land van Belofte. In 2004 verkasten ze naar Berlaar om daar verder te gaan met Restaurant Het Land. In 2009 verwierf Het Land een Michelinster.

Na 26 jaar besluit het koppel te stoppen. Steven en Mira vinden dat het functioneren op culinair topniveau te zwaar begint te wegen. Daarom zetten ze stijlvol punt achter Het Land, zonder ooit in kwaliteit te hebben ingeboet. Ze zeggen dat Het Land stopt op zijn hoogtepunt.

Ter Leepe

Ook Restaurant Ter Leepe in Zedelgem sluit in oktober de deuren. Dit restaurant verwierf ook in 2009 zijn Michelinster. Het restaurant bestaat wel al 42 jaar. De laatste 16 jaar roerde chef Kristof Marrannes in de potten.

De zoon van de stichters is momenteel 38 jaar en vindt dat het tijd wordt om iets ander te doen in zijn leven. Na de stopzetting van het driesterrenrestaurant Hertog Jan, verliest Zedelgem met de sluiting van Ter Leepe opnieuw een sterrenrestaurant.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*