Try Vegan met EVA vzw

EVA vzw organiseert twee kookdemo’s. EVA is bekend van ‘Donderdag Veggiedag’ en sinds kort ook van ‘Try Vegan’. EVA geeft al tien jaar kookworkshops en consultancy aan grootkeukens, contractcateraars en grossiers. Op die manier willen ze de plantaardige toekomst makkelijker en smakelijker maken voor chefs en consumenten.

Plantbased

Het thema doorheen Horeca Expo dit jaar is Taste The Green Future. Volgens EVA vzw is een Tasty Food Future… Plantbased. Om chefs hier op voor te bereiden brengt EVA twee kookdemo’s, vol met tips en kooktricks. De chefs bereiden veggie gerechten om klanten mee te verleiden! Na de demo’s, kan je ook telkens proeven. Tijdens de demo’s worden er ook 20 nieuwe receptenfiches gelanceerd, voorzien van een gezondheids- en milieuscore. Een eerste demo gebeurt door de chefs van PXL Hogeschool in Hasselt, winnaar Gault&Millau Catering Award 2018. De catering bij PXL scoort op het gebied van lekkere veggie en vegan opties al jaren hoog bij de studenten. PXL is ook dit jaar een van de Try Vegan-deelnemers.

Inspiratie

Tijdens hun demo op Horeca Expo maken de PXL chefs Pieter Janssen en Hubert Vrancken twee inspirerende gerechten en geven ze uitleg over hun aanpak en visie. Of iemand nu meedoet met Donderdag Veggiedag of een eigen veggiedag organiseert, weet dat het belangrijk is om de keuken wat tijd te geven om de recepten op punt te stellen. EVA-chef Ann Veeckman maakt het makkelijk en bereidt tijdens haar demo twee gerechten die hun succes al bewezen hebben. Ze gebruikt nieuwe producten en kooktechnieken die ieders keuken verder op weg kunnen helpen.

woensdag 20 november, 13u30 – 14u30. Competition & demonstration kitchen, hal 8
Organisatie: EVA vzw. De demo is vrij toegankelijk voor de bezoekers van Horeca Expo

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*