Trainingskeuken voor Belgische Bocuse d’Or team

foto:Jan Vermeersch

Op maandag 16 december heeft het Belgische team van Bocuse d’Or, onder leiding van de Zeelse chef Lode De Roover, haar nieuwe trainingskeuken geopend op de voormalige Desso-site in Waasmunster. Dit ter voorbereiding op de Europese finale in Tallin en hopelijk voor de finale in Lyon.

Lode De Roover

Lode De Roover van restaurant Fleur de Lin in Zele weet wat de wedstrijd Bocuse d’Or inhoud. Hij veroverde begin 2019 een achtste plaats op de wereldfinale van Bocuse d’Or in het Franse Lyon. Vorige maand werd hij tijdens de vakbeurs Horeca Expo te Gent, door de jury van Bocuse d’Or België opnieuw aangeduid als de kandidaat die ons land zal vertegenwoordigen op de Europese finale die eind mei 2020 zal plaatsvinden in Tallinn (Estland). De tien beste teams van die Europese finale mogen dan weer door naar de wereldfinale in Lyon. Tijdens de vorige wereldfinale gingen vooral Scandinavische landen met de ereplaatsen lopen. Toen al klonk na afloop dat die mensen zich bijna dagelijks trainden. Die kans krijg het Belgisch team nu ook in het nieuwe trainingscentrum.

Teamwork

Samen met coach Nick Bril en 12 mentorchefs die het team met raad en daad zullen bijstaan wil men de naambekendheid van de Bocuse d’Or in België nog verder vergroten. Niet alleen de naambekendheid maar ook het streven naar winst. David Martin, chef van het Brusselse tweesterrenrestaurant La Paix, neemt de taak van voorzitter op zich en zal namens ons land zetelen in de jury van Bocuse d’Or. Ook hij benadrukte dat zo’n trainingscentrum belangrijk is om beter te doen dan de vorige campagne en om écht in concurrentie te gaan met de Scandinavische landen.
De Roover trok zelf mee aan de kar voor een betere omkadering van het Belgische team. “Ook als ik zelf niet was aangeduid, had ik deel uitgemaakt van het mentorteam”, benadrukte de finalist tijdens de opening van het trainingscentrum. Hij kan opnieuw rekenen op Piet Vande Casteele als sous-chef van zijn team.

Trainingskeuken

De trainingskeuken heeft een ideale ligging op amper tien minuten rijden van het restaurant in Zele. Ook de nabijheid van de E17 is voor de andere teamleden een pluspunt. De keuken is een exacte replica van diegene die de finalisten ter beschikking krijgen in de finale in Lyon. Op de huidige planning staan een 25-tal oefensessies om de bereidingen én timing op punt te stellen. Aanvankelijk zullen dat sessies zijn van ongeveer acht uur maar naar de Europese finale toe in Tallin zal dat wel 12 uur worden.

Heel wat steun

Het trainingscentrum komt er dankzij de steun van de nonkel van Lode De Roover, CEO van Dero Construct/Sterrebuilding, dat de voormalige Desso-site in Waasmunster tot een site voor KMO’s en woongelegenheden uitbouwde. De Bocuse d’Or sponsors waren ook aanwezig op de inhuldiging van de nieuwe trainingskeuken. We sommen ze even op: Inex, Verstegen, Chef, Metro, Tork, San Pellegrino, Rational, Nespresso, Maes Inox, Demeyere, Winterhalter, Prananatha en Callebaut.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*