Tournée Minérale komt dichterbij

De Stichting Kankeronderzoek nodigt u opnieuw uit om de uitdaging aan te gaan om februari zonder een druppel alcohol door te brengen. Een originele manier om direct deel te nemen aan een gezondere levensstijl.

Een uitdaging waarvan de resultaten kunnen verrassen en waarvan de deelnemers op vele niveaus als winnaar uit de strijd komen. Dit is geenszins een totale ontbering, de organisatoren willen het grote publiek bewust maken van de vaak schadelijke gevolgen die alcohol kan hebben voor de gezondheid. Ze zeggen zelfs dat het heel goed mogelijk is om plezier te hebben zonder een “drankje” te drinken!

De cijfers laten het goed zien: in 2013 dronk 82% van de Belgen alcohol, ondanks de risico’s verbonden aan deze consumptie. Alcohol heeft een impact op de gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het kan ook het gedrag en/of de veiligheid beïnvloeden.

In 2018 nam maar liefst 18% van de Belgische bevolking deel aan de ‘Tournée Minérale’. 77% hield stand tot het einde en dronk geen druppel alcohol in de maand februari. Voor de editie 2019 hebben zich al meer dan 3200 mensen geregistreerd, deelname is vrijwillig, onafhankelijk en volledig gratis.

Inschrijven kan via de officiële website van de ‘ Tournée Minérale’.
De impact van de editie 2018 op het alcoholgebruik is lager dan in 2017

Terwijl de FEBED (Belgische Federatie van Distributeurs van Dranken) in 2017 een daling van de verkoop van alcoholische dranken met ongeveer 15% registreerde, lijkt de ‘Tournée Minérale van 2018 minder invloed te hebben gehad op de omzet van professionals in het algemeen. In 2018 was de daling minder dan 2%.

De organisatoren hopen opnieuw een groot deel van de bevolking bewust te maken van deze nobele zaak, die in de loop van februari opnieuw zal worden gehouden.