Torhoutse frituren verzetten zich tegen mogelijke komst McDonald’s

Het heeft iets van ‘David tegen Goliath’. De frituren in Torhout bundelen hun krachten om de opening van een vestiging van fastfoodgigant McDonald’s tegen te gaan.

Fastfoodgigant McDonald’s heeft plannen om op de hoek van de Bruggestraat en de Pottebezemstraat in Torhout een vestiging neer te poten. De bedoeling is dat er een hamburgerrestaurant met zitgedeelte komt en een afhaalgedeelte (McDrive). Ondertussen is hiervoor een openbaar onderzoek gestart over de aanvraag tot omgevingsvergunning.

Verzet tegen ‘broodroof’

Een aantal zaakvoerders van frituren in de buurt zien de komst van een McDonald’s met lede ogen aan en hebben beslist om gezamenlijk verzet aan te tekenen.  Ze spreken van ‘broodroof’. Bovendien zou de McDonald’s vestiging in de verkeersluwe buurt volgens de frituristen ook verkeersproblemen met zich meebrengen. Ze hopen dan ook dat buurtbewoners mee actief verzet aantekenen.

Het stadsbestuur van Torhout laat ondertussen weten dat het eerst de resultaten van het openbaar bezoek wil afwachten. Dat loopt nog tot 21 april.

1 Comment

  1. Ik ga nooit naar een frietkot en alleen Macd of Quick en ik ben pas verhuist van Brugge naar Torhout en ik zou het zeker leuk vinden moest het door gaan!laat die Macdo maar komen in Torhout!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*