Top 10 Eventcateraars

foto:J&M catering

Jaarlijks stelt Experience Magazine de Top 10 van de eventcateraars samen. Dit doen ze op basis van een marktstudie waarbij corporate event managers, werkzaam bij bedrijven uit het hele land en van uiteenlopende omvang, hun ‘favoriete’ catering partners aanduiden.

De absolute nummer 1 in catering is al 7 jaar op rij J&M catering uit Schelle. Op de tweede plaats staan zowel Coeur Catering als Gourmet Invent, beide uit Gent. Very Food Catering, uit Deinze, vorig jaar nog op de vierde plaats, komt dit jaar de top drie binnen, en maakt het podium compleet.

Zekerheid

In de ranglijst zijn er weinig belangrijke veranderingen ten opzichte van voorgaande jaren. Ongetwijfeld komt dit omdat men catering niet licht opneemt en omdat bedrijven liever op veilig spelen dan dat ze gaan experimenteren. En als er al geëxperimenteerd wordt, is dat eerder in de vorm van de voorgestelde catering. De opkomst van food pairing en food sharing werd snel gevolgd door een doorbraak in verantwoorde en lokale catering, niet alleen ondersteund door traceerbare producten, maar ook door gezonde ingrediënten en rekening houdend met allergieën en specifieke diëten van sommige deelnemers.

Marktstudie

Deze jaarlijkse marktstudies over de B2B-evenementensector werden uitgevoerd tussen juni en oktober 2018. Zoals elk jaar had deze studie, uitgevoerd door een onafhankelijk bedrijf, het doel om – op basis van de spontane antwoorden van de respondenten – verschillende klassementen op te stellen over de ‘favoriete’ partners van een panel van corporate event managers, werkzaam bij bedrijven uit het hele land, van uiteenlopende omvang. De studie werd deze keer afgenomen bij 512 event-verantwoordelijken bij KMO’s (56%) en grote bedrijven (44%) in Vlaanderen (62%), in Brussel (32%) en in Wallonië (6%). Voor elk van de 7 segmenten van de B2B-evenementenwereld, moesten zij antwoorden op één enkele vraag : « Wanneer u een evenement moet organiseren voor uw bedrijf, welke zijn dan de partners die u zou contacteren voor het beheren van de organisatie/de catering/het audiovisuele/… ? (maximum 3 antwoorden) ». Elk van de spontaan vermelde bedrijven kreeg vervolgens een score van 1 (als derde vernoemd) tot 3 punten (als eerste vernoemd). De resultaten van deze studie moeten worden beschouwd als een peiling, een ‘momentopname’ van de markt.