Tieltse El Parador by Shamrock

Jochen Heytens en Annelies Vlaemynck zaakvoerders van het Tieltse hotel-restaurant Shamrock nemen vanaf 31 december de uitbating van het nabij gelegen El Parador voor hun rekening. El Parador by Shamrock zal een aanvulling vormen bij het huidige horeca aanbod van ‘DE’ Shamrock.

Plannen
Het hotel, restaurant en feestzaal El Parador langs de Ruiseledesteenweg in Tielt veranderde eerder dit jaar van eigenaar toen MC Bouw het aangrenzende perceel kocht als locatie voor een nieuw kantoorgebouw, en kort daarna een bod uitbracht op het hotel, restaurant en feestzaal dat al sinds 1963 langs de Ruiseledesteenweg prijkt. Beide zaken zijn zowat nog de enige overblijvende steunpilaren van een lange Tieltse Horeca geschiedenis. Al bij de aankoop door MC Bouw had Heytens belangstelling om iets te doen met het de hotelkamers van El Parador, dit in afwachting van de lange termijn planning die de bouwgroep nog moet ontplooien. Maar naarmate de datum naderde waarop de huidige uitbaters El Parador zullen verlaten kregen ook de plannen meer vorm.

Acht kamers
De acht hotelkamers krijgen straks een self check-in en worden zonder dagelijkse ontbijtservice aangeboden als budgetkamers. Dat moet ze geschikt maken voor zakenmensen die langere tijd in de omgeving verblijven. Alle faciliteiten zullen zeven dagen per week aanwezig zijn zonder daaraan een 24/24-permanentie te koppelen. Met een nieuw team waaronder twee koks zal de bestande lunchformule van El Parador verder gezet worden. ’s Avonds zal de kaart klassiekers uit de brasseriekeuken bevatten en een goede seizoenkaart. Dit voorlopig van donderdag tot zondag. De feestzaal zal in beperkte mate kunnen gebruikt worden voor maximaal één activiteit per dag.

Familiale zomerbar
Eén van de dromen van de Shamrock zaakvoerders was al een tijdje om een zomerbar op poten te zetten. Met de ruime tuin van El Parador is de locatie er alvast. Maar toen zoon Nicolas en dochter Renèe onverwachts lieten doorschijnen dat zij tegen alle verwachtingen in ook wel in de horeca wouden stappen was de zomerbardroom plots zeer nabije realiteit. Ze studeren straks allebei af en zullen zich in El Parador by Shamrock engageren.

Erfgoed
Eén ding is alvast duidelijk, met dit initiatief weten Jochen en Annelies en straks dus ook de kinderen een groot stuk van het Tieltse horeca-erfgoed binnen de Europastad te houden. En dat door Tieltenaars binnen een familie die door hun bescheidenheid niet altijd beseft wat zij voor de plaatselijke en omliggende horeca betekent hebben.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*