Tieltse Brasserie Poelberg klaar voor de zomer

Het heeft een tijdje geduurd, er is heel veel heen en weer gepraat maar vooral veel gewerkt.
Het resultaat is dat de Tieltse Poelbergsite, in het voormalig schooltje annex kapel, op het bijna hoogste punt van de stad klaar is voor de zomer. Eindelijk.

Het openhouden als horecazaak van de site kent een lange, soms ongeloofwaardige geschiedenis. Toekenningen van concessies, niet naleven van gemaakte afspraken, juridische steekspelletjes tot leegstand. De huidige concessie werd toegewezen aan UrbanGoed. De vennootschap van Johan Deman en Anne-Marie Van Meulebrock die ook al tekenden voor The Shelter in het Zwin en het Urban Café in provinciaal domein Bulskampveld te Beernem. Schoonzoon Robbe Ceunis en zijn partner Mathilde Bauwens zijn de gezichten van de nieuwe brasserie die hopen op een ruim, recreatief publiek.

Kleurrijk
Voor wie ooit het schooltje en de kapel gekend heeft in zijn originele vorm of op bezoek was bij de vorige uitbaters zal bij het zien van de nieuwe brasserie wel even in de ogen wrijven. Kleurrijk, is kort samengevat hoe het interieur er nu uit ziet. Een oud schoolbord met suggesties, educatieve schoolprenten, de immer aanwezige Maria, en de wereldbol verwijzen nog naar wat hier ooit was. Op het bord staan suggesties en specialiteiten van de vaste kaart.

Van snack tot restaurant
Flatbread met wereldse smaken, croque’s met eigen gepekelde groenten als garnituur en als voorbeeld, huisbereide ham-witloofkroketjes, moeten de vlugge honger stillen. Wie meer voor de restaurantervaring in het speciale kader of op het aangenaam terras gaat kan zijn keuze maken uit ondermeer steak tartaar, een rib eye, slibtongetjes of een kleurrijke salade. De tea room liefhebber wordt op zijn wenken bediend met pannenkoeken, wafels of een flink stuk taart.

Zomer
In de zomer van 2021 hield het koppel al de pop-upbar Het Poelverzet open, maar deze zomer hopen ze de brasserie op volle toeren te kunnen laten draaien. In juli en augustus valt het sluitingsuur dat nu is vastgelegd op 18 uur weg en is de zaak ook op de sluitingsdag, dinsdag, open. Te voet of met de fiets komen is aangeraden want een overvloed aan parking is er niet.

Foto:©Jan Vermeersch

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*