Tieltse Botermarkt en Bleu-Chaud krijgen nieuwe uitbaters

Zowel de Botermarkt als het naast gelegen fonduehuis Bleu-Chaud op de Tieltse Markt krijgen een nieuwe uitbater. Na 15 jaar zeggen Ronny Decock en Conny de Tieltse horeca vaarwel om overladen met positieve herinneringen aan Tielt te gaan genieten van de Noordzee lucht.

Succesvolle jaren
Ronny Decock baatte beide zaken respectievelijk vijftien en acht jaar uit en wist de populariteit van de zaken heel hoog te houden. Aanvankelijk wou Decock beide zaken die ‘backstage’ met elkaar verbonden zijn in hun geheel overlaten. Maar het lot heeft er anders over beslist. In Bleu-Chaud maakt het fondue concept plaats voor een het Turks restaurant Maya. Dat al vanaf begin juli meteen bij de start van de Tieltse Europafeesten. De Botermarkt op zich krijgt Dirk Defoor als nieuwe uitbater. Defoor was één van de eerste werknemers bij Decock en neemt het roer volledig in handen vanaf 1 september. Na corona was het voor de huidige uitbaters al niet evident om te heropenen maar bijkomende gezondheidsproblemen hebben nu dan toch de doorslag gegeven om de zaken over te laten.

Maya
Het door Decock opgestarte fonduehuis Bleu-Chaud is vanaf begin juli ingenomen door het Turkse restaurant Maya. Hassan Chehade is er de nieuwe zaakvoerder. Geboren in Beiroet, woont de jonge ondernemer (23) al 17 jaar in Tielt. Met zijn restaurant Maya wil hij een Turkse Mediterrane keuken naar voor schotelen met Libanese invloeden. Stoofpotjes, mezze, tapas- en grillgerechten. Daarbij wil hij de nadruk leggen op authenticiteit. Daarvoor werd een Gentse kok met 25 jaar ervaring, onder meer in de Sleepstraat, aangetrokken. Die kok zal zijn kookkunsten kunnen bewijzen met een speciale grill op lavasteen die de smaken nog meer moet accentueren. Ook de zaak kreeg de voorbije dagen nieuwe decoratie om nog wat meer de sfeer van het Midden-Oosten te creëren.

Botermarkt
Dirk Defoor trok destijds van bij zijn vriend Ronny Decock in de Tieltse Botermarkt, waar hij kelner was, naar Deinze. Samen met zijn echtgenote Nancy Coudyser hield hij er Tea room Cocoon open. Maar de omstandigheden op de markt van Tielt lijken het koppel beter dan in de Tolpoortstraat te Deinze. Toen ze vernamen dat Decock De Botermarkt van de hand zou doen werd even, maar niet lang getwijfeld. Het koppel, met heel wat horeca ervaring zal vanaf 1 september het vaste gezicht zijn van de Brasserie-Tea Room Momenteel wordt nog nagedacht en gepuzzeld over de vaste kaart maar drastische verschuivingen zijn er niet te verwachten. Defoor wil op 1 september langzaam opstarten met enkele nieuwe tafels en stoelen maar wil geleidelijk aan, letterlijk en figuurlijk, een nieuwe wind door de zaak laten waaien. In het najaar komen we wellicht bij hem terug om te kijken en te proeven van een vernieuwde Botermarkt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*