Tielts horeca-icoon overleden

Tielt en bij uitbreiding geheel West-Vlaanderen heeft een horeca-icoon verloren. Chef kok Gaston Ameye is op 7 januari op 89-jarige leeftijd overleden. Hij was niet alleen kok maar ook organisator, entertainer, volksvriend en vader en opa.

Inspirerende kok

Jarenlang baatte Gaston samen met zijn reeds overleden vrouw en rechterhand Yolande restaurant De Mokka uit aan de Tieltse Stationsstraat. Bij momenten het enige restaurant in Tielt. In zijn koperen kookpotten pruttelde niet alleen goulash maar kwamen enorm veel ideeën naar boven die regelmatig aan de toog van ‘De Mokka’ verder uitgespit werden. Hij was onder meer medestichter van de Europafeesten te Tielt en de carnavalsvereniging Orde van de 3 Sleutels.

Horeca-icoon
Als kok was Gaston een aanspreek persoon en inspiratiebron voor heel wat toenmalige jonge starters. Hij stond met zijn belangeloze raad en daad mee aan de wieg van heel wat succesvolle horeca zaken die nu nog bestaan. Hij was mede oprichter van de culinaire vereniging Culibel en provinciaal voorzitter van Horeca Vlaanderen. Onder zijn impuls werden veel regionale horeca afdelingen opgericht zoals ook Horeca Tielt. Met VVV ’t Tieltse organiseerde hij de halfjaarlijkse gastronomische festivals in verscheidene restaurants om en rond Tielt. Hij slaagde er ook in om een succesvol, druk bijgewoond, Europees Horeca Congres in Tielt te organiseren.
Maar voor velen zal Gaston bekend blijven als de Bourgondische levensgenieter waarbij zijn gouden hart rustte op een buikje dat gevuld was met vriendschap en familieliefde.
De uitvaartdienst had plaats op zaterdag 11 januari in de Tieltse Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*