The Worlds 50 Best Restaurants naar Antwerpen

Nadat de beste sommeliers ter wereld eerder dit jaar te gast waren in Antwerpen komen volgend jaar de chefs. De volgende uitreiking van ‘The World’s 50 Best Restaurants’ zal in Antwerpen gebeuren. Dat kondigde de Vlaamse regering aan enkele dagen na de vorige uitreiking in Singapore.

World’s 50

Het was dit jaar al de 18de keer dat de prestigieuze lijst van The World’s 50 Best Restaurants werd samengesteld. ‘The World’s 50 Best Restaurants’ is een initiatief van het Britse magazine Restaurant. Dat maakt elk jaar een top 120. Dat gebeurt door een panel van meer dan 1.000 culinaire experts. Op één pronk dit jaar Mauro Colagreco van Restaurant Mirazur te Menton (Franse Riviera) . Het hoogst geplaatste Belgische restaurant was dit jaar Hof van Cleve van Peter Goossens, op de 43ste plaats. The Jane van Nick Bril klokte af op plaats 99 en Chambre Séparée van Kobe Desramault op plaats 111.

Culinaire feestweek

Het gaat om een evenement dat werd binnengehaald door EventFlanders, de cel die de regering heeft opgericht om meer festiviteiten met internationale uitstraling naar Vlaanderen te halen. De cel haalde eerder al onder meer het WK Wielrennen 2021 en het WK artistieke gymnastiek 2023 naar onze regio. De uitreiking van de trofeeën gaat gepaard met de komst van chefs en restauranthouders uit de hele wereld en een hele reeks randevenementen. “Deze evenementen zijn een uitgelezen platform om ons lokaal culinair aanbod en onze lokale producten in de kijker te zetten bij de meest invloedrijke internationale chefs en gespecialiseerde media”, zeggen de Vlaamse ministers. Ben Weyts belooft er een feestweek voor de Vlamingen van te maken, met culinaire activiteiten in de hele regio. Een juiste datum (wellicht midden juli) is nog niet bekend.