The Potato Club

De Belgische aardappel is niet meer weg te denken in de horeca en is nog steeds populair als klassiek bijgerecht zoals kroketten of frietjes. Ook voor de klanten is de aardappel een evidentie op het bord en een veelgemaakte keuze voor thuisbereide maaltijden.

Om onze Belgische aardappelen nog méér te promoten is er nu de The Potato club voor professionele koks. Romige aardappelpuree, krokante frietjes of feestelijke pommes duchesse: aardappelen zijn een onmisbaar ingrediënt wat klassieke toppers betreft op de menukaart. Met het ruime aanbod aan verschillende aardappelvariëteiten bestaat er voor ieder gerecht de juiste aardappel. Om de horecaprofessional te inspireren om vaker aardappelen met een verrassende twist op de kaart te zetten én het ruime aanbod aan aardappelvariëteiten te ontdekken, ontwikkelde VLAM (onder de koepel Lekker van bij ons) samen met chef-kok Frank Fol, De Groentekok®, The Potato Club-campagne.

Frank Fol
Voor de campagne creëerde Frank Fol tien unieke recepten aan de hand van verschillende technieken. Ieder recept werd bereid met een andere variëteit die makkelijk terug te vinden is bij de groothandel. Daarnaast heeft elke variëteit echter nog vele kenmerken, zoals smaak, structuur en uiterlijk, die een gerecht naar een hoger niveau kunnen tillen. Een portie gekookte aardappelen is een goede bron van vezels, kalium, vitamine B6 én C en antioxidantia, variërend van de variëteit, de teeltvoorwaarden, het seizoen en de bereidingswijze. Aardappelen bevatten ook weinig vetten en calorieën. Sterke troeven voor iedere chef die lekkere, lichte en evenwichtige gerechten wil serveren, die bovendien ook geschikt zijn voor klanten die een glutenvrij dieet volgen. Tapas, risotto of canneloni van aardappelen, het is terug te vinden op: Versondernemer.be bij Potato Club.

Foto: VLAM

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*