The Jane The Best Volgens TripAdvisor

foto:Ilario

Als onderdeel van de jaarlijkse Travellers’ Choice Awards, keken ze bij reissite TripAdvisor ook naar de restaurantbeoordelingen. Op basis daarvan werd onder meer een top tien samengesteld met de beste adresjes in Europa en de 25 beste ter wereld.

The Best

In de categorie van beste luxe-restaurants ter wereld staat The Jane op nummer vijf en derde in Europa. Daarmee is het Antwerpse restaurant meteen ook het hoogst gerangschikte van België. Het restaurant van chef-kok Nick Bril en zijn partner Sergio Herman werd verkozen door de vele klanten die er over de vloer komen en die dus blijkbaar meer dan tevreden zijn over het eten en de service.

Wereld top 5
Op nummer één staat TRB Hutong in Peking, gevolgd door Epicure in Parijs. De rest van de top-vijf bestaat uit Ristorante Villa Crespi uit Italië en Benazuza uit Cancun, Mexico. De commentaren over het etablissement van Nick Bril en Sergio Herman zijn unaniem: “De beste ervaring ooit”, “Elk gerecht is een schilderijtje en het smaakt fantastisch”, “De hele ervaring was perfect, van het eten en de service tot de sfeer en de houding.” zijn maar enkele opmerkingen rond het restaurant op TripAdvisor.

Culinaire gidsen.
In de lijst van de beste restaurants ter wereld, opgemaakt door de ‘World’s 50 best restaurants’ zakte The Jane zakt naar 99, dus net nog bij de honderd beste restaurants. Het is nu afwachten hoe de culinaire gidsen Gault&Millau en Michelin The Jane gaan beoordelen.
In de vorige editie haalde het Antwerps restaurant 18/20 bij Gault&Millau en twee sterren bij Michelin. De gidsen verschijnen op respectievelijk 4 en 18 november aanstaande.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*