The Jane bij Les Grandes Tables du Monde

Foto:Tablesdumonde

Het Antwerpse restaurant The Jane van Nick Bril (by Sergio) is opgenomen in de lijst van Les Grandes Tables Du Monde. Het is niet iedereen gegeven in de lijst opgenomen te worden van deze oorspronkelijk puur Franse lijst. Maar de wereld wordt kleiner en deze lijst langer.

Tradities
In 1954 hadden zes vrienden, restauranteigenaren, het idee om zich te verenigen om de waarden van gastronomie en levenskunst te verdedigen. Zo creëerden Jean Barnagaud (Prunier), André Vrinat (Taillevent), Claude Terrail (La Tour d’Argent), Raymond Oliver (Le Grand Véfour), René Lasserre (Lasserre) en Louis Vaudable (Maxim’s) de vereniging “Traditions and Quality”. In 1956 publiceerde de vereniging haar eerste gids, met een lijst van 19 aangesloten vestigingen, waarvan 13 in de Franse provincies. Beetje bij beetje kwamen daar restaurants van over de hele wereld bij verenigd door dezelfde zorg voor kwaliteit en respect voor tradities. Tegenwoordig volgt de vereniging nog steeds dit pad van uitmuntendheid. Het delen van een moment waarop het sublieme versmelt met vrijgevigheid. Gastronomie en de smaak voor goedheid zijn niet alleen grensoverschrijdend geworden sinds de eerste jaren van de vereniging maar ook mondiaal.

Kunst
In 2020 staan ​​181 restaurants vermeld in de gids Les Grandes Tables du Monde, verzameld onder hun embleem, de Coq die Jean Cocteau in 1959 op zijn tafel in Le Grand Véfour ontwierp. 181 huizen over de hele wereld, 25 landen, die een voorliefde voor excellentie, gastronomische elegantie en de kunst van service delen.

The Jane
Bij de nieuwe leden die bijeen kwamen in het Pavillon Ledoyen in Parijs om de 2020-gids en nieuwe leden te onthullen. Ook The Jane van Nick Bril als enig Belgisch restaurant was erbij. Dit jaar waren dit er 13 nieuwe leden, waarvan 12 in het buitenland. In 1957 trad het eerste buitenlandse lid – Marcel Kreusch uit Villa Lorraine in Brussel- toe. Vandaag met 188 leden en 392 sterren op de klok, waarvan 60% buiten Frankrijk, vertegenwoordigd de vereniging één van de grootste community’s voor restaurants ter wereld. Opvallend bij de nieuwe lichting heel wat jong talent.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*