Terrassen open op 8 mei, binnenhoreca moet wellicht wachten tot juni.

Zoals verwacht heeft het Overlegcomité zopas beslist om de aangekondigde versoepelingen uit te splitsen over de komende weken en maanden. Terrassen kunnen terug open op 8 mei wanneer in principe ook de avondklok sneuvelt , maar de binnenhoreca moet wellicht wachten tot begin juni, en dan nog hangt een opening af van de evolutie van de vaccinatiegraad van de meest kwetsbaren, en van het aantal coronapatiënten op intensieve zorg, waarbij het aantal van 500 wordt genoemd.  

De versoepelingen zijn niet onvoorwaardelijk en kunnen steeds worden bijgesteld als de cijfers te snel de hoogte ingaan. Het is dus opnieuw wachten op de cijfers. Duidelijk is dat de valse verwachtingen en niet waargemaakte uitspraken van onze overheden over mogelijke versoepelingen doorlopend zorgen voor nog meer schade in de horeca. Naast een groeiend aantal faillissementen is een verdere leegloop van personeel daarbij een van de zwaarste gevolgen. Voor België zijn er geen cijfers bekend van horecamedewerkers die uit de sector vertrokken zijn, maar in Nederland staat die teller ondertussen op 90.000 uitstromers.

Wat er zal gebeuren in steden en gemeenten zoals Knokke en Luik, waar de burgemeesters hebben aangekondigd zich niet te zullen verzetten tegen een opening van de terrassen op 1 mei, is nog koffiedik kijken.

Het volgende Overlegcomité is nu gepland op 23 april.

1 Comment

  1. het blijft een bende onbekwame achter de feiten aanhollende losers,prioritair dagelijks +/-1,5 miljoen kinderen en leerkrachten op 6miljoen inwoners in Vlaanderen laten samentroepen,terwijl de rest zich moet houden aan strikte regels ,is zoals een brand blussen en kerosine spuiten op de rest van de omgeving…

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*