Terrassen mogen in Antwerpen ook in de winter blijven staan

Antwerpenaren zullen ook in de winter ‘een terrasje’ kunnen doen. Het stadsbestuur heeft beslist om het reglement dat toestemming geeft om een groot terras buiten te zetten te verlengen tot 31 maart 2021.

Na de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om begin juni de horeca weer te openen, stonden veel stads- en gemeentebesturen de horecazaken toe om hun terrassen uit te breiden. Op die manier werd het voor restaurants en cafés ook gemakkelijker om de afstandsregels te respecteren. Bovendien kon men op die manier ook meer klanten ontvangen in buitenlucht.

Spoedprocedure

Ook in Antwerpen had het stadsbestuur oren naar de vraag van de plaatselijke horeca om de terrassen te mogen uitbreiden. Voor de coronacrisis duurde het een tijdje vooraleer een terrasvergunning werd uitgereikt. Maar voor het einde van de lockdown werd er door de stad een spoedprocedure opgezet zodat restaurants en cafés  snel een terrasvergunning kregen voor de heropening van de horeca. Die uitgebreide terrassen mochten oorspronkelijk blijven staan tot 31 oktober.

Verlenging

De Antwerpse horeca heeft nu aan de stad gevraagd of ze hun terrassen ook in de winter mogen laten staan. Het stadsbestuur is tegemoet gekomen aan die vraag en heeft de  uitzonderlijke toestemming om grotere terrassen buiten te zetten verlengd tot 31 maart 2021.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*