Ternats Plotercafé wordt brasserie

Dat het cafetaria van CC De Ploter te Ternat 2 jaar zonder vaste uitbating gezeten heeft was uiteraard de schuld van de epidemie. Maar zelfs nu nog niet alles volledig voorbij is stappen 2 mensen achter de toog en in de keuken van Plotercafé.

Brasserie
Herman Erkens en Inge Fierens willen het cafetaria uitbouwen tot een gezellige brasserie die het niet alleen van de voorstellingen in de zaal moet hebben. En daar lijken ze al van bij de start goed in gelukt. Nog voor de openingsdag liepen er al reservaties binnen. Vooral van mensen die benieuwd waren de kookkunsten van gastvrouw Inge. Met een horeca ervaring achter de rug en ervaring als kok aan huis wil Fierens niet alleen de dorst blussen maar ook de magen vullen.

Lokaal
Mits voorstellingen in het CC De Ploter er anders over beslissen al Plotercafé geopend zijn van dinsdag tot zaterdag. Met hun dynamisme willen de nieuwe uitbaters er meer van maken dan de cafetaria van het cultureel centrum. Het moet een aangename brasserie worden waar mensen kunnen ontmoeten en die toevallig in het gebouw van De Ploter ligt. Overdag worden er spaghetti’s, croque’s en quiches aangeboden. ’s Avonds staan er telkens twee veggie-, twee vis- en twee vleesgerechten op de wisselende kaart. Die gerechten zullen seizoensgebonden zijn en klaargemaakt met producten van lokale leveranciers. Een principe dat ook doorgetrokken wordt in de drankenkaart. Er wordt ook gewerkt naar een All-in Ticket waarbij de prijs van een maaltijd en een voorstelling inbegrepen is. Zo zullen de gasten zeker zijn dat hun maaltijd op tijd klaar is om ook nog een brok cultuur te kunnen verwerken.

Breed publiek
Met deze aanpak richten de nieuwe uitbaters zich niet alleen naar de bezoekers van het CC maar ook naar buurtbewoners of mensen die hier in de buurt werken en ’s middags binnenspringen voor een van de verzorgde snacks. Om zo breed mogelijk te gaan werd ook het interieur aangepakt met frisse kleuren op de muren, nieuwe stoelen en zetels en uitnodigende tafels.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*