Ter Groene Poorte opent vier outdoor maaltijddorpen


Corona. Dat is schakelen. Keer op keer moeten nieuwe maatregelen ingevuld en toegepast worden. Bij Ter Groene Poorte werden direct na de bekendmaking van de strengere maatregelen voor het onderwijs – o.a. met betrekking tot de refters – op maandag 22 maart meteen vier ‘pop-up outdoor maaltijddorpen’ opgezet.

“Wij hebben gelukkig de ruimte om dit te doen”, vertelt Iris Cornette, algemeen directeur. “We werken met open ruimtes en zetten vier grote tenten waaronder onze leerlingen hun maaltijd of hun broodje kunnen opeten. Wij hebben een groot domein met veel groene zones waarin het sowieso aangenaam vertoeven is. Het weer zal nu ook beter worden, dus buiten eten, is misschien nog niet eens zo’n slecht idee. Frisse lucht doet hen deugd.”

Internen moeten ook eten
De refter gaat dan misschien wel dicht, maar de school sluit de keukens niet. “Als toonaangevende voedingsschool moeten we tonen hoe het moet. Kijk, wij kunnen onze refter niet gewoon sluiten. Een derde van onze leerlingen is intern. Die moeten ontbijten, een middagmaal en een avondmaal krijgen en daar hoort ook een warme maaltijd bij. Onze keuken in Het Fornuis, het schoolrestaurant, blijft open. De leerlingen komen gespreid binnen, nemen hun maaltijd mee naar buiten en nuttigen die in een ‘outdoor dorp’.
Enkel voor de studie-uitstappen wordt nog een oplossing gezocht. “De nieuwe maatregelen laten niet meer toe dat we iets binnen doen of met busvervoer een uitstap maken. Voor de hogere jaren stonden er enkele ‘studoedagen’ op het programma, maar er wordt nu gekeken voor een andere invulling in open lucht”, besluit Cornette. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*