Te koop: Hotel Monico in Antwerpen

Hotel Monico staat te koop. Dit hotel op het Antwerpse Astridplein heeft wel geen al te beste reputatie. Dat belet de makelaar niet om het hotel aan te prijzen als een opbrengsteigendom op een toplocatie.

In de hoogdagen van de Antwerpse stationsbuurt was Monico – het hotel had veel verschillende namen – een begrip. Honderden hotelgasten bewonderden in die tijd het mooie zicht op het Centraal Station. Maar de laatste decennia ging het snel bergaf.

Louche gasten

De jongste jaren werd het hotel voornamelijk bezocht door louche gasten. Zo zouden rondtrekkende dievenbendes en beroepscriminelen er kind aan huis zijn geweest. Hotel Monico kwam ook meermaals in opspraak doordat het een uitvalsbasis voor (tiener)pooiers bleek. In 2019 liet burgemeester Bart De Wever het hotel enkele weken sluiten, nadat bleek dat een 14-jarig meisje werd uitgebuit als kindprostituee.  

Slechte referenties

Hotel Monico was één van de goedkoopste hotels, maar blijkbaar ook één van de vuilste. De commentaren van de gasten op de sociale media logen er ook niet om. Vuil, schimmel, nachtlawaai, louche types, stank: het zijn maar enkele van de vele commentaren die het hotel de jongste jaren kreeg.

Failliet

Deze slechte reputatie had als het gevolg dat er steeds meer mensen het hotel meden en de schulden zich opstapelden. Begin dit jaar ging hotel Monico dan ook failliet. Sindsdien stond het pand leeg.

Nieuwe invulling?

Krijgt het hotel een nieuwe invulling en doorstart? Als het van de makelaar afhangt wel. Immomakelaar Sidimex biedt het hotel en bijhorende brasserie voor 3.9 miljoen aan en prijst het aan als een opbrengsteigendom.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*