Tavola: hét vakevent voor de professionele fine food community

Om de 2 jaar spreekt Tavola tot de verbeelding van de volledige voedingsbranche met haar unieke assortiment van enkel premium food & drinks.  Op zondag 17, maandag 18 en dinsdag 19 maart 2024 opent Kortrijk Xpo opnieuw de deuren voor Tavola : een sterk inspirerende vakbeurs en dito programma voor fine food professionals, met een doorgedreven aandacht voor hoge kwaliteit en een uitzonderlijke beleving.

Inspiratie & ontdekkingen

Door haar focus is Tavola uniek in haar soort: Tavola stelt een zorgvuldig geselecteerd aanbod voor van enkel high-end voeding & dranken.  Klassieke delicatessen en trendy food uit alle productsectoren worden er voorgesteld door zowel marktleiders als kleine ambachtelijke fabrikanten en start-ups.  Hiermee biedt Tavola een antwoord op de vraag van bezoekers naar nieuwe, originele, exclusieve producten van zowel gevestigde en nieuwe merken, als van private labels. 

Tavola 2024 staat voor 5 sfeervolle beurshallen met meer dan 400 geselecteerde exposanten uit 15 landen. Inspiratie gegarandeerd! 

Op de website kunt u in het overzicht van de exposanten deze ook per productgroep consulteren, zodat u uw bezoek perfect kunt voorbereiden. 

Enkele Tavola 2024 highlights

> Gouden Tavola awards: de volle aandacht voor nieuwe en innovatieve producten

De innovatiewedstrijd Gouden Tavola is één van de succesfactoren van de beurs, en wordt in de sector nauwlettend gevolgd.  Met meer dan 110 inzendingen door de exposanten is ook voor deze editie alvast een veelbelovende start genomen van de eerste juryronde.  De Gouden Tavola is er voor Fine Foods in 4 rubrieken: zelfbediening, met bediening, foodservice en delicatessen.  

De expositie in de Rambla van de beste innovaties met sterk commercieel potentieel die de 2e juryronde bereiken, vormen voor de bezoekers een perfecte uitvalsbasis om nieuwigheden op Tavola te ontdekken.  De winnaars worden op 5 maart bekend gemaakt ; zij worden op Tavola in hall 5 voorgesteld, waar ze ook geproefd kunnen worden.

> Tavola Inspiration Talks: bijzondere verhalen en inspirerende interviews

Enkele klinkende namen uit de sector komen op de beursvloer, centraal in hall 1, hun visie en plannen toelichten in gesprek met een expert van onder meer Gault&Millau, Dolce World, Foodservice Alliance, 20/CENT Retail, GreenBridge, e.a. 

> Tasting Hub voor tastings van dranken & olijfolie

Korte tasting classes over wijnen, likeuren, cocktails, mocktails, olijfolies, …

> Voorjaarscongres Foodservice Alliance

Op dinsdag 19 maart van 8.30-13.30u zoomt FSA – Foodservice Alliance in op de actuele trends op vlak van producten en concepten.  Heel veel aandacht gaat ook naar de start-ups en innovators die mee de unieke ‘couleur’ bepalen van onze markt.

Wie een bezoek aan Tavola wil combineren met dit populaire Nationaal Foodservice Congres, kan een ticket aankopen via de link op de website van Tavola, of rechtstreeks bij FSA.

> En er is meer, met onder andere het netwerkevent van Fenavian – Brema, diverse tastings, enz…. 

Praktische info

TAVOLA 2024:

zondag 17 maart 2024       10.00-19.00u

maandag 18 maart 2024   10.00-19.00u

dinsdag 19 maart 2024      10.00-18.00u

Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk

Enkel toegang voor professionals uit de voedingssector

Gratis toegang mits online registratie via www.tavola-xpo.be met code TV9461

Info:  www.tavola-xpo.be – tel +32 (0) 56 24 11 11 – tavola@kortrijkxpo.com

Linkedin: tavola-xpo     |     Facebook: tavola.xpo     |     Instagram: tavola_xpo

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*