’t IJ van Duvel

Met de zomer in zicht en de hoop dat de horeca weer open gaat brengen de brouwers Duvel-Moortgat een nieuw bier op de markt. Ze doen dat samen met hun Nederlandse collega’s van brouwerij ’t IJ. Een samenwerking die in 2017 al eens succesvol leek.

Zomerbier
In de microbrouwerij van Duvel-Moortgat wordt er regelmatig eens geëxperimenteerd. Net zoals enkele jaren terug sloegen ze opnieuw de handen in elkaar met de Nederlandse collega’s van ’t IJ, een brouwerij in Amsterdam. Met de zomer in aantocht, wat die ook moge geven, vonden Vlamingen Nederlanders de tijd rijp voor een nieuw brouwsel.

Lef met karakter
Als je het vakmanschap en het ambachtelijke karakter van Duvel combineert met de Amsterdamse rebellie van ’t IJ dan krijg je een mooie cobrew, een hazy IPA: t IJ van de Duvel. Het resultaat van de samenwerking is dit keer een zacht en blond bier met een mooie troebelheid. Het speciaalbier is tegelijk bloemig, fris, hoppig en fruitig en daarmee een perfect bier voor de langere en warmere dagen. Dit speciaalbier van de Lage Landen combineert het Duvels karakter met Amsterdams lef.

Ook op vat
’t IJ van de Duvel smaakt bloemig, fris en heel fruitig door de hoparoma’s. Daarvoor werden Azacca, Mosaic & Citra gebruikt. Het blonde, hazy IPA bier heeft een alcoholgehalte van 6,66% .
’t IJ van de Duvel is te verkrijgen vanaf mei 2020 tot de voorraad strekt. Je vindt het in België in supermarkten en bij de drankenhandel en op vat in verschillende horecazaken vanaf het moment dat ze de deuren weer mogen openen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*