Sultan van Oman doet Leuvense horeca draaien

De Sultan van Oman verblijft twee maanden in Leuven voor een behandeling in het wereldvermaarde UZ Leuven. Zijn verblijf blijft niet onopgemerkt. De plaatselijke horeca zal er wel bij varen.

The Fourth

De 79-jarige Sultan Qaboos bin Said Al Said verblijft gedurende die tijd in het viersterrenhotel The Fourth. Het hotel is voor twee maanden volledig afgehuurd voor hem en zijn gevolg. Andere gasten kunnen er tot eind januari dan ook niet terecht. De boekingen van de gasten die het hotel reeds geboekt hadden rond de eindejaarsperiode zijn geannuleerd. Het verblijf van de Sultan en zijn gevolg is blijkbaar voldoende rendabel om het hotel (42 kamers) tijdelijk te sluiten, boekingen af te zeggen en gasten te weigeren.

Restaurants

Nu de Sultan is gearriveerd, ziet men ook dat andere Leuvense horecazaken er wel bij varen. Zo werden er reeds maaltijden besteld bij enkele restaurants. De voorkeur gaat voorlopig naar de Oosterse keuken, want het zijn de restaurants World Kitchen en Taj Mahal die maaltijden mochten leveren aan het hotel. Of de Sultan en zijn gevolg reeds gebruik hebben gemaakt van de kookkunsten van Kwinten De Paepe van het restaurant van The Fourth, Tafelrond, is niet bekend.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*