
Het 59ste Magistraal Kapittelbanket van de 33 Masterschefs of Belgium, zeg maar de Grote Nacht, haalde met zowat 500 deelnemers in de Salons Saint Germain in Diksmuide het kruim van de Belgische chefs op het podium. Voorzitter Lieven Demeestere zette de nieuwe Masterchefs, Compagnons de la Toque Blanche (CTB) en Club Members met klasse in de kijker.
Nieuwe Masterchefs
Kenneth De Win (Tapa Ti, Zaventem) en Ignace Wattenberge (Lys d’Or, Gent).
Nieuwe CTB’s
Nils Van Dievoet (Bistro Nils, Koksijde), Robin De Vroedt (Zilverden, Kalmthout), Ja Decan (Decan, Berchem), Tim Dernaux (O’Boucher, Komen), Henry Ghyssel (Octo, Aalbeke), David Grosdent (L’Envie, Zwevegem), Jeff Hanselaer (Pub Boeuf, Berlard), Kwam Hemeryck (Mismo, Diegem), Ruben Lamiroy (De Pastorie, De Pint), Julien Malaise (Pré de chez vouz, Namen), Jelle Peeters (Mister Jucy, Kalmthout), Pieter Pues (De Zoete Ridder, Hoegaarden), Nathan Theys (Bistro Mariette, Leuven), Gina Verhoeven (Traiteur Gina, Erps-Kwerps) en Louis Wouters (Bachten de Leie, Zulte).
Nieuwe Culinaire Ambassadeurs
Stefaan Billiau (Knokke), Stefaan Couttenye (Watou), Eddy Deketelaere (Luik) en Frans Vandeputte (Fauvillers).
Nieuwe Clubmembers
Chris Claessens (CCQ & B, Westmalle), Joris Crynen (Eindhof vb, Kampenhout), Richard Debord (Den Entrecote, Schoten), Notelaers (Domein Clos St Denis, Kortessem) en Peter Verbeke (Directeur Hotelschool Ter Duinen Koksijde).
(Georges Keters)
Geef als eerste een reactie