Subsidies voor sociaal toerisme

Ook bij zorg- en jeugdverblijven en jeugdhostels hakt de tweede coronagolf er hard in. Om hen te helpen het hoofd boven water te houden, voorziet Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir via Toerisme Vlaanderen vier miljoen euro aan bijkomende steunmaatregelen.

Kwetsbare groepen
Het belang van zorg- en jeugdverblijven voor jongeren en Vlamingen in een kwetsbare situatie mag niet onderschat worden. Zuhal Demir vindt het dan ook belangrijk om deze sector niet in de kou te laten staan tijdens deze moeilijke periode. De werking en inspanningen van het sociaal toerisme maken jaarlijks vakantie mogelijk voor heel wat jongeren en Vlamingen in een kwetsbare situatie. De financiële steun is dan ook bedoeld om de verblijven te helpen overleven en zo het vakantie-aanbod voor jongeren en kwetsbare groepen veilig te stellen. Ook tijdens de eerste golf kon het sociaal toerisme op financiële steun rekenen. Toen werd er 12,5 miljoen euro vrij gemaakt.

Omzetverlies
De jeugdverblijfcentra raamden hun bezetting tussen september en november dit jaar op amper 30 procent. Voor de erkende zorgverblijven lag de geschatte bezettingsgraad nog lager, op 20%. Door de verstrengde maatregelen zullen deze cijfers in de praktijk nog lager uitvallen. Ook bij de jeugdhostels zijn de verwachtingen voor het najaar pessimistisch. Hun verlies wordt geschat op 1 miljoen euro.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*