Studiedag Grootkeuken

Duurzaamheid is één van de Europese speerpunten in hun Farm to fork strategie waarbij het niet allen draait om voedselverspilling maar ook rond aankoopstrategie en afvalvermindering. Dat deze problematiek hoog aangeschreven staat bij veel grootkeukens bewees de grote opkomst van deze studiedag op de vierde dag van Horeca Expo.

Spaarzame duurzaamheid
Voor sommigen lijken het allemaal grote, dure en onhaalbare opties. Tijdens deze grootkeukenstudiedag deelden verantwoordelijken van onder meer AZ Zeno, Magec en Sodexo graag hun kennis en inzichten. Het werd duidelijk dat er veel te besparen valt met duurzaamheid. En soms zijn het kleine inspanningen die grote resultaten kunnen opleveren.

Vooruit denken
Meer inzicht in processen zoals die aan bod kwamen, geeft steeds weer aanleiding tot verbeterinitiatieven en mooie stappen vooruit. Daarnaast zorgt communiceren over de geleverde inspanningen voor engagement en klantenbinding. Tijdens deze studiedag kwam veel creativiteit en inventiviteit naar boven. Zo kan al bij de aankoop van producten rekening gehouden worden met het afval. Zo weinig mogelijk verpakking die ook kan verkregen worden bij lokale aankoop. Ook kijken naar de mogelijkheden van herbruikbare en eenvoudig te recycleren verpakking kan een oplossing zijn.

Meer tips & tricks vindt u in de edities van Catering&Grootkeuken in 2023.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*