Studentenleven in Leuven op een laag pi(n)tje gezet

Het academiejaar trekt zich op gang en de studenten komen stilaan terug in Leuven. Toch wordt het studentenleven op een laag pi(n)tje gezet. Door corona zijn dopen en cantussen voorlopig verboden.

Io vivat! Io vivat! Nostrorum Sanitas! Dit bekende studentenlied bij het begin van een cantus zal men voorlopig in Leuven niet (meer) te horen krijgen. Helaas is corona gebuisd en is het beruchte virus daardoor blijven zitten. Met als gevolg dat de universiteit en andere hogescholen samen met de politie een plan hebben opgesteld om de terugkeer van de studenten zo veilig mogelijk te laten verlopen. Een van de richtlijnen van het plan is het voorlopige verbod op cantussen en dopen.

Kotleven

Ook voor het kotleven werden regels opgesteld. Zo worden kotfuiven afgeraden en wordt gevraagd om in publieke ruimtes een mondmasker te dragen, de hygiënevoorschriften te respecteren en de afstandsregels te respecteren. Bezoek op het kot is op zich niet verboden, maar er mogen niet meer dan zes personen tegelijkertijd aanwezig zijn en de bezoekers moeten tot dezelfde ‘bubbel’ behoren. Hoe men dat gaat controleren, is niet geheel duidelijk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*