Studentenkok als VTM Chef

foto:VTM

Vanaf september zal Loïc Van Impe dagelijks in de potten roeren van de VTM televisiekeuken. Daarmee schuift VTM Sandra Bekkari met haar oergezonde gerechtjes en wat houterige kookstijl opzij. Zij kwam al ter vervanging van Sofie Dumont. Terwijl andere zenders kookprogramma’s afvoeren of minimaliseren wil VTM een niet gediplomeerde maar populaire social media kok inzetten tegenover het succes van Jeroen Meus.

Foodvlogger

De 25-jarige foodvlogger en -blogger scoort met zijn recepten vooral bij jongeren op sociale media, maar binnenkort wil hij ook het VTM-publiek veroveren. Zijn voorgangers Sandra Bekkari en Sofie Dumont konden nooit echt opboksen tegen het succes van ‘Dagelijkse Kost’ . Mogelijk gaat Loïc Van Impe nu wél voor meer tegengewicht zorgen. De parallellen met Meus vallen immers makkelijk te trekken. Beiden hebben een natuurlijke schwung, koken snel en vanuit het hart, en improviseren graag. Nog een aardig detail: Jeroen en Loïc werden allebei door televisiemaker Eddie Gregoor ontdekt. Die lanceerde Jeroen in 2002 in het Eén-programma ‘Aan tafel’. In 2013 ontdekte Gregoor Loïc dan weer tijdens de opnames van ‘The Taste’, waar de jonge kok met zijn Mechelse koekoek en quinoa van spinazie, aubergine en venkel vooral Gert De Mangeleer van zijn sokken blies.

Weinig regels

Jongeren en vooral studenten kennen Loïc Van Impe van zijn internet filmpjes ‘kotfood’ waarbij hij kooktips geeft aan studenten op kot. Die filmpjes werden ook opgepikt door de ouders van de studenten die meteen in aanraking kwamen met de smaak en de wensen van hun studenten. Hoewel hij een technische opleiding heeft, hebben de kookpotten de jonge snaak steeds aangetrokken. Moeder had een delicatessen zaak en vader was kok. Hij was ook niet bang om in verschillende horecazaken aan de slag te gaan en daar zelfs soms zijn eigen stempel te drukken. Om het met zijn eigen woorden te zeggen: “Koken is tof maar moet niet moeilijk zijn. Mijn recepten zijn toegankelijk maar ook lekker . Zelf leer ik nog iedere bij en die kennis wil ik overbrengen naar de kijkers. Dat daarbij sommige geldende regels overschreden worden maakt het nog zo uitdagend. Een klomp boter is een klomp, een hoeveelheid zout is een hoeveelheid. Daar hoeven niet altijd maten en gewichten bij. Er moet plaats zijn voor improvisatie “.