Stroomwissel bij Volta

Ooit was Volta ‘The place to be’ Volta te Gent. Het restaurant met zowel binnen als buiten een staaltje van architectuur en inrichting. Kort na de opening omschreef Gault&Millau de zaak als “de ontdekking van het jaar”. Nu is het een plaats geworden voor Events.

Vonken
Het oude omvormingsstation aan de Gentse Nieuwewandeling had een management en een keuken waar jonge chefs zich konden uitleven en naam en faam opbouwen. Olly Ceulenaere schoot Volta meteen naar de hoogste Gentse culinaire toppen met een toen nog toelaatbaar hoog rock& roll gehalte waar zware elektrisch geladen vonken van af sprongen. Nadien stonden er met Davy De Pourcq en Anthony Snoeck nog twee getalenteerde jonge chefs aan het fornuis van restaurant Volta.

Events
Hoewel energie altijd al door het gebouw heeft gestroomd moest ook Volta als restaurant enkele stroomkabels ontkoppelen door corona. Het was voor zaakvoerder Peter Vyncke tijd om nieuwe zekeringen in de verdeelkast te stoppen. De voorbije tien werd al een paar keer de schakelaar omgedraaid van wissel- naar gelijkstroom, maar het restaurant is nu een evenementenruimte die kan worden afgehuurd.

Culinaire pop up
Een volledige kortsluiting met het jonge culinair erfgoed wordt er echter, gelukkig, niet gemaakt. Zes weken per jaar zal het gebouw als pop-up dienen voor ‘Restaurant Volta’. Dan zullen gast-chefs de transformatoren kunnen warm houden. Vyncke kijkt daarbij uit naar beginnende koks alhoewel Olly, Davy en Anthony hun jonge oplaadbeurt misschien ook niet vergeten.
De 55 jarige Peter Vyncke, die het nu wat kalmer aan wil doen, deelt zijn horeca visie en leiderschap ook nog met The Barn in Merendree, ‘t Klokhuys in het Patershol en Wabi Sabi op de Gentse Kraanlei.

Foto by volta.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*