MICHELIN Gids Frankrijk 2020 gaat voor duurzamere gastronomie

MICHELIN presenteerde op maandag 27 januari de 2020-selectie voor Frankrijk, die 63 nieuwe sterren bevat. De MICHELIN Gids Frankijk 2020 telt in totaal 628 sterrenrestaurants, verdeeld over het gehele land. Naast de selectie van de sterren, zet de Gids dit jaar ook de chefs in de spotlights die kiezen voor een duurzamere gastronomie. Hun initiatieven worden aangeduid met een nieuw pictogram zodat ze makkelijker herkenbaar zijn. 

De MICHELIN Gids presenteert dit jaar het eerste MICHELIN pictogram dat wijst op chef-koks die zich inzetten voor bescherming van het milieu. Het is beschikbaar voor chef-koks die een Bib Gourmand, bord of ster hebben, en het belicht hun moed en de vindingrijkheid tijdens hun dagelijkse werk. Daarmee kunnen bezoekers van restaurants een keuze maken die past bij hun wensen.

De duurzame initiatieven van de eerste chef-koks met deze onderscheiding worden gedurende het gehele jaar uiteengezet en benadrukt op de verschillende platforms van de MICHELIN Gids in de vorm van allerlei content. 

De nieuwe sterren van de MICHELIN Gids Frankrijk 2020 illustreren hoe bruisend de Franse culinaire scene is. Drie restaurants kregen een derde ster: de keuken van Christopher Coutanceau, van het gelijknamige restaurant in La Rochelle, Restaurant Kei, in het hol van de Rue du Coq Héron in het 1e arrondissement van Parijs, en LOustau de Baumanière, gevestigd in een hotel in de plaats Baux-de-Provence, met de Bretonse chef Glenn Viel.  

De MICHELIN Gids Frankrijk 2020 geeft ook aan 11 restaurants een tweede ster, en 49 restaurants worden onderscheiden met een eerste ster.

In deze nieuwe editie staan 934 hotels en gastenkamers, almede 3.435 restaurants waaronder 628 sterrenrestaurant, te weten 513 * restaurants waarvan 49 nieuwe, 86 ** restaurants waarvan 11 nieuwe, en 29 *** restaurants waarvan 3 nieuwe ; 567 Bib Gourmand restaurants waarvan 72 nieuwe, en 2240 restaurants onderscheiden met een Assiette MICHELIN.

De selectie is gratis toegankelijk via de internetversie en de mobiele versie van de MICHELIN Gids website: www.guide.michelin.com. Een aantal restaurants kan online worden gereserveerd. De papieren versie van de MICHELIN Gids 2020 is vanaf vrijdag 31 januari te koop voor een prijs van € 25,50 in België en € 24,78 in Luxemburg.

Op de foto: Gwendal Poullennec, Internationaal Directeur van de MICHELIN Gidsen met vlnr de drie nieuwe 3* chefs, Kei Kobayashi, Christopher Coutanceau en Glenn VIEL

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*