Strong women, Belgian Food, Big Bordeaux bottles

Van maandag 7 november tot zondag 27 november stellen 12 gerenommeerde Belgische ladychefs, vrouwelijke sommeliers en restauranthouders hun klanten de zeldzame Big Bottles voor van 11 vrouwelijke wijnmakers uit Bordeaux.

Met dit event (voor de tweede keer georganiseerd) wil men de creatieve wijnbouwsters in de Bordeauxstreek in de kijker plaatsen. Op verschillende locaties in België stellen 12 vrouwelijke chefs, sommeliers en restauranteigenaars, de wijnen van 11 wijnbouwsters uit Bordeaux voor, die voor de gelegenheid gepaired worden met iconische Belgische gerechten. En het zijn niet zomaar de eerste de beste wijnen. Ze worden geserveerd in double magnums, een zeldzaam flesformaat van 3 liter dat indruk maakt.

Signature dish

Dit jaar werden de deelnemende restaurants geselecteerd omdat ze een eerbetoon brengen aan de tijdloze Belgische keuken en typische gerechten serveren die ons nauw aan het hart liggen. Gedurende het hele event serveert ieder restaurant een iconisch Belgisch gerecht of zijn ‘signature dish’ met een glas Bordeauxwijn erbij.

Voor de keuze van hun wijnen zakten de Belgische Strong Women begin september in september van dit jaar af naar Bordeaux. Deze reis doorheen de wijngaarden was voor hen een uitstekende gelegenheid om elkaar te leren kennen, ervaringen uit te wisselen en wijnen van verschillende AOC’s in Bordeaux te degusteren. Moderne, verrassende wijnen die zowel hun terroir als de unieke persoonlijkheid van de wijnbouwsters uit Bordeaux weerspiegelen

Voor info over de wijnen en de deelnemende restaurants kan je surfen naar www.bordeaux.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*